Mάχη ψήφο με ψήφο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Mάχη ψήφο με ψήφο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, 48 ώρες πριν από τις εκλογές, η εικόνα για το κόμμα που θα τερματίσει τρίτο

Mάχη ψήφο με ψήφο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Σε θρίλερ μέχρι την τελευταία στιγμή εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη» ψήφο με ψήφο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Στη Συγγρού, όπως δείχνουν οι εταιρείες ερευνών, έχουν μειώσει την διαφορά που υπήρχε όταν ξεκίνησε η προεκλογική αναμέτρηση σε μηδενικά ποσοστά, ενώ κάποιες εταιρείες δίνουν προβάδισμα έναντι της Κουμουνδούρου. Το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, 48 ώρες πριν από τις εκλογές, η εικόνα για το κόμμα που θα τερματίσει τρίτο.

Κλείσιμο
Κατά την εταιρεία Metrisi για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,4%. Συγκεκριμένα στη Συγγρού λαμβάνουν 28,5% και στην Κουμουνδούρου 27,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 5,6 και ακολουθούν: ΚΚΕ με 5,4 ΠΑΣΟΚ με 5,1 Ποτάμι 4,7 Λαϊκή Ενότητα 3,2 ΑΝΕΛ 2,7 ενώ ΔΞ/ΔΑ απάντησε το 11,7%.

Η ίδια περίπου εικόνα εμφανίζεται και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την ιστοσελίδα topontiki.gr. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσδιορίζονται στο 28% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%, ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, Ένωση Κεντρώων με 3%, και ΑΝΕΛ στο 2,5%.

Περιορισμό της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, σε σχέση με την προτελευταία έρευνα της ίδιας εταιρείας. Σε αυτή τη δημοσκόπηση το 27,5% των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, το 24,5% ΝΔ και ακολουθούν: ΧΑ 7%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Λαϊκή Ενότητα 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, «Άλλο» 2%, ΔΞ/ΔΑ 14%, Άκυρο/Λευκό 2%, Αποχή 13%. 
 
Πάντως, και τις προηγούμενες ημέρες η εικόνα που δόθηκε από τις εταιρείες ήταν ίδια.

Συγκεκριμένα χθες, η Κapa reserach για το «Βήμα»  προσδιόρισε τη διαφορά στο 0,6% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, το Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΙ στο 0,5% υπέρ της ΝΔ, η Alco για το Newsit στο 0.3% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και η Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» στο 0,3% υπέρ της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης