Παρουσία του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής θέλουν οι Γερμανοί

Παρουσία του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής θέλουν οι Γερμανοί

Τί αναφέρουν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης στο protothema.gr

Παρουσία του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής θέλουν οι Γερμανοί
Συνεχίζεται η δυσπιστία των Γερμανών ως προς την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το τρίτο Μνημόνιο που η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου φέρνει για ψήφιση αύριο στη Βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr από το Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει δέσμευση παρουσίας εκπροσωπου του ΔΝΤ στο Eurogroup της Παρασκευής, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με πολλαπλές ερμηνείες. Μάλιστα οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως θα απαιτηθεί από τη γερμανική πλευρά η πλήρης δέσμευση του ΔΝΤ ως προς την παροχή βοήθειας για την Ελλάδα. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πριν από λίγες ώρες υπήρξαν δημοσιεύματα της εφημερίδας Die Zeit η οποία ανέφερε πως η Γερμανία επιδιώκει να εξασφαλίσει τρόπους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα και ταυτόχρονα να να σταματήσει τα αιτήματα ελάφρυνσης του χρέους.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, οι ίδιες έγκυρες πηγές μας αναφέρουν πως μεγάλη είναι η δυσπιστία του Βόλφκανγκ Σόιμπλε και των συνεργατών τους ως προς το κατά πόσο θα μπορεσει να υλοποηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας ενώ μέριμνες απαιτούνται για να υπάρξει διεύρυνση των προς πώληση "ασημικών" της χώρας. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μέρκελ "ο Έλληνας πρωθυπουργός μας έχει συνηθίσει σε υποσχέσεις όμως εκτιμούμε πως ο χρόνος του έχει τελεώσει και πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμη πρόταση".

Μείζον επίσης είναι το πρόβλημα ως προς την πορεία έγκρισης της νέας συμφωνίας από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα καθώς υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις από βουλευτές της σφαίρας επιρροής του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλκανγκ Σόιμπλε που δεν έχουν πειστεί για την βιωσιμότητα των ελληνικών προτάσεων και - κυρίαρχα- για τη θέληση της αριστερής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης