Το Βερολίνο επιμένει: Το δάνειο-γέφυρα παραμένει μια επιλογή για την Ελλάδα

Το Βερολίνο επιμένει: Το δάνειο-γέφυρα παραμένει μια επιλογή για την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μη βιαστεί να κλείσει τη συνολική συμφωνία

Το Βερολίνο επιμένει: Το δάνειο-γέφυρα παραμένει μια επιλογή για την Ελλάδα
Ενώ οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της κορυφώνονται και την ώρα που όλες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση, το Βερολίνο επιμένει να τονίζει ότι το δάνειο-γέφυρα παραμένει μια επιλογή για την Ελλάδα.

Πρώτος ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έστειλε τη Δευτέρα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μη βιαστεί να κλείσει τη συνολική συμφωνία για το τρίτο δάνειο διάσωσης.

Κλείσιμο
Σε νέες του δηλώσεις ο Στέφεν Ζαίμπερτ υπογράμμισε ότι προέχει η ακρίβεια έναντι της ταχύτητας και τόνισε πως το δάνειο-γέφυρα παραμένει μια επιλογή για την Ελλάδα.

«Η Γερμανία θεωρεί ότι είναι πιο σημαντικό η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι "εξαντλητική", παρά να επιτευχθεί γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκτέα, «αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών». Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον Ζαίμπερτ, η πρόταση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα.

Λίγη ώρα αργότερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην ίδια δήλωση, σημειώνοντας πως το δάνειο-γέφυρα είναι ακόμη μια επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έχουν γράψει πολλά διεθνή ΜΜΕ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει περισσότερο το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα ένα δάνειο-γέφυρα ύψους 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει την ΕΚΤ και όχι να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν την 20ή Αυγούστου.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να έχει την άποψη ότι όσο πιο πολύ διαρκούν οι διαπραγματεύσεις τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Κλιμάκωση αυτών των πιέσεων μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και ως εκ τούτου μία νέα κυβέρνηση να κληθεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης