Θεοδωράκης: Κάποιοι πληρώνουν για να επιστρέψουμε στη δραχμη

Θεοδωράκης: Κάποιοι πληρώνουν για να επιστρέψουμε στη δραχμη

«Είμαστε έρμαια μιας κυρίας που νομίζει ότι είναι πάνω από τον πρωθυπουργό» το «καρφί» του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Θεοδωράκης: Κάποιοι πληρώνουν για να επιστρέψουμε στη δραχμη
Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει τελειώσει εκτιμά ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος και γι’ αυτό εδώ πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί κάθε επόμενη κρίση, θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχει απόλυτο δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο, μόνο που έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει πολύ νωρίτερα ότι κάποιοι είναι με το πιστόλι και μας περιμένουν στη γωνιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε «αυτό που θα μας βγάλει από την κρίση είναι οι μεταρρυθμίσεις και εδώ είναι το ζήτημα εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να το καταφέρει και δεν θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Αυτό με κάνει να φοβάμαι ότι και αυτό το πρόγραμμα μπορεί να πάει στράφι». 

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών, λέγοντας ότι «όταν η χώρα είναι σε τόσο δεινή θέση είναι απερισκεψία να σκέφτεσαι πως θα τακτοποιήσεις το κόμμα σου κάνοντας εκλογές» και ότι «δεν πρέπει να πληρώσουμε το εσωκομματικό πρόβλημά του ΣΥΡΙΖΑ». 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον στόχο της εξόδου από το ευρώ υπηρετούν όχι μόνον ο Σόιμπλε αλλά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. «Κάποιοι πληρώνουν για να επιστρέψουμε στη δραχμή» προσθέτει με νόημα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εξηγώντας ποιοι περιλαμβάνονται στη «δραχμοσυμμορία» αναφέρει: «πρώτον είναι κάποιοι φαλιρισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και περιμένουν να περάσουμε στη δραχμή για έρθουν να αγοράσουν κοψοχρονιά. Αυτοί προσπαθούν να ενισχύσουν κάποιους πολιτικούς που είναι υπέρ της δραχμής ή μπορεί να ενισχύουν κάποιους σχολιαστές που είναι υπέρ της δραχμής αφού όταν έχεις τόσα πολλά συμφέροντα κάνεις τα πάντα για να τα ενισχύεις. Το είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός, ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να κερδίσουν από αυτή τη μετάβαση. Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή στο lobby της δραχμής. Η άλλη είναι ο Σόιμπλε και η παρέα του, για άλλους λόγους όμως. Αυτοί θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι είμαστε σκληροί με τους Έλληνες και ότι όποιος δεν ακούει τη γερμανική εντολή θα πρέπει να φεύγει από το κάδρο. Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι Πολιτικοί στην Ελλάδα, θέλω να πω καλοπροαίρετα αφού δεν τους βάζω ότι αναγκαστικά στην κατηγορία των πληρωμένων, που λένε ότι «μήπως θα είναι καλύτερη η δραχμούλα»

Ο πρόεδρος του Ποταμιού κάνει στη συνέντευξη στο tvxs.gr και ένα αιχμηρό σχόλιο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έρμαια μιας κυρίας που νομίζει ότι είναι πάνω από τον πρωθυπουργό». «Μια βουλευτής που αναλαμβάνει τον ρόλο του Προέδρου της Βουλής, δεν αποτελεί ένα κόμμα από μόνη της. Δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί την έδρα για να κατακεραυνώνει περί αντισυνταγματικότητας την πρόταση της Κυβέρνησης η οποία την πρότεινε γι’ αυτή τη θέση. Σε ό,τι αφορά εμάς, νομίζουμε ότι αυτόν τον κόμπο που πρέπει να τον λύσει αυτός που τον δημιούργησε, δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνος είχε την πρωτοβουλία να την προτείνει και έτσι πρέπει να έχει και την πρωτοβουλία σε ότι αφορά την αντικατάστασή της» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης