Πίτερ Σπίγκελ: Μην ξεχνάτε την Κύπρο - Το ΔΝΤ βγαίνει συνήθως νικητής

Πίτερ Σπίγκελ: Μην ξεχνάτε την Κύπρο - Το ΔΝΤ βγαίνει συνήθως νικητής

Με τη βοήθεια της Γερμανίας - Τι έγραψε στο Twitter o δημοσιογράφος των FT

Πίτερ Σπίγκελ: Μην ξεχνάτε την Κύπρο - Το ΔΝΤ βγαίνει συνήθως νικητής
Να μην ξεχνούν την περίπτωση της Κύπρου καλεί μέσω Twitter τους αναγνώστες του ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

Σε μια προσπάθεια να προβλέψει τι θα συμβεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ο Σπίγκελ επικαλείται την περίπτωση της Κύπρου και υποστηρίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βγαίνει συνήθως νικητής -με τη βοήθεια της Γερμανίας- στις μάχες με την Κομισίον.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στις διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν για το θέμα της Ελλάδας, ο δημοσιογράφος έκανε στο Twitter το παραπάνω σχόλιο και παρέπεμψε τους διαδικτυακούς του φίλους να διαβάσουν ένα άρθρο που είχε γράψει στους FT τον Μάρτιο του 2013 για το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.

Τότε, ο Σπίγκελ τόνιζε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έριχνε την ευθύνη για την πρώτη απόφαση περί haircut και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, στην κυπριακή κυβέρνηση, στην Κομισιόν και στην ΕΚΤ. Όμως, όπως υποστήριζε ο δημοσιογράφος, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε στηρίξει την πρόταση του ΔΝΤ για «κούρεμα» 40% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο, άποψη η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από το Eurogroup. 

Το tweet του Πίτερ Σπίγκελ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης