Κομισιόν: Συνεργαζόμαστε με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Κομισιόν: Συνεργαζόμαστε με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Υπάρχει πρόοδος σε έναν αριθμό ζητημάτων όμως είναι αργή προς την συμφωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Κομισιόν: Συνεργαζόμαστε με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Την ρητή δήλωση ότι η Κομισιόν συνεργάζεται με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, έκανε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, στον απόηχο του εγγράφου Γιούνκερ, το οποίο άλλωστε για ακόμα μια φορά διέψευσε.

«Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στην ίδια γραμμή με τη κοινή δήλωση του Eurogroup προς μια λύση με τις ελληνικές αρχές που ενδιαφέρονται για αλληλεγγύη, σταθερότητα της Ευρωζώνης. Χρειάζονται όμως περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά της διαπραγμάτευσης. Πιστεύουμε πως έχει γίνει πρόοδος αν και σε αργούς ρυθμούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα προς μια ολική λύση για την Ελλάδα», δήλωσε ο κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κλείσιμο
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανένα έγγραφο στο οποίο έχει αναφερθεί ο ελληνικός Τύπος, δεν το επιβεβαιώνουμε και δεν γνωρίζουμε από πού ήρθε».

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δήλωσαν πλήρη άγνοια για το έγγραφο, που διαψεύστηκε τελικά από όλες τις πλευρές.
 
Ερωτηθείς για τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ότι μια συμφωνία είναι δυνατή τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως «είναι μια δήλωση που βασίζεται στο γεγονός πως υπάρχει πρόοδο σε έναν αριθμό ζητημάτων. Προσβλέπουμε σε μια συμφωνία σύντομα σύμφωνα με τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Μαΐου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης