Πανούσης: Εάν υπάρξει δίλημμα, να θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς και όχι ο λαός

Πανούσης: Εάν υπάρξει δίλημμα, να θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς και όχι ο λαός

«Δεν μπορείς να είσαι ούτε στοχαστής ούτε ακτιβιστής όταν κυβερνάς» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Πανούσης: Εάν υπάρξει δίλημμα, να θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς και όχι ο λαός
«Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες ή οι δεσμεύσεις της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς, δεν θα θυσιαστεί ο λαός, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα» πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για υποχωρήσεις που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό ή καταστρέφουν τη δημοκρατία. Μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό, για άλλους επώδυνο, για άλλους με άλλο χαρακτηρισμό. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο λαός θέλει μια έντιμη διαπραγμάτευση, θέλει όμως και μια πολύ σοβαρή διακυβέρνηση».

Παράλληλα, άσκησε έμμεση κριτική στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, με την άποψη ότι «δεν μπορείς να είσαι στοχαστής και ακτιβιστής όταν κυβερνάς, καθώς δεν κυβερνάς μόνο τους εργάτες, αλλά και τους εφοπλιστές».

«Είναι ωραίο να είσαι ρομαντικός σαν άνθρωπος, αλλά δεν μπορείς να κυβερνήσεις ρομαντικά. Δεν μπορείς να είσαι ούτε στοχαστής ούτε ακτιβιστής όταν κυβερνάς. Πρέπει να φύγουμε από ιδεολογήματα», συνέχισε ο κ. Πανούσης.

«Είμαι (σε απομόνωση) όχι διότι με απομονώνει κάποιος, αλλά διότι εγώ θέλω να απομονωθώ και να κάνω τη δουλειά μου. Δηλάδη, 100 μέρες έχω δώσει ένα ολόκληρο πακέτο και στην κυβέρνηση με το τι έχω κάνει. Άρα, πάω να κάνω τη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι συσχετισμοί, δεν με ενδιαφέρει να πάω να βγω ξανά βουλευτής, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, δεν με ενδιαφέρουν τα πελατειακά. Δεν θέλω να κάνω κάτι από αυτά» συνέχισε ο Γιάννης Πανούσης.
Κλείσιμο

Όσον αφορά στην κριτική που του ασκείται τις τελευταίες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δεν αφορούν τις πράξεις του αλλά τον ίδιο στη λογική «εδώ είναι ο Γιάννης Πανούσης και πρέπει να φύγει». «Κάποια στιγμή πρέπει να προστατεύσεις την αξιοπρέπεια και την επιστημοσύνη σου» συμπλήρωσε ο κ. Πανούσης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Μιλώντας για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι «ο ελληνικός λαός θέλει μια έντιμη διαπραγμάτευση, θέλει και μια σοβαρή διακυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «δεν πιστεύω ότι ο μεγάλος κλυδωνισμός θα γίνει στη Βουλή».

Δήλωσε, επίσης, τη διαφωνία του με το βόλεμα συγγενών και φίλων σημειώνοντας ότι «έχω τρία παιδιά χωρίς δουλειά και δεν θα τα βάλω μέσω του πολιτικού συστήματος σε καμία δουλειά».

Αναφορικά με την αξιοποίηση στελεχών από άλλα κόμματα ο κ. Πανούσης είπε ότι «η δικιά μου άποψη είναι όταν κερδίζεις την εκλογή και όταν έχες μια μορφή πολιτικής ηγεμονίας πρέπει να είσαι large».

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα του Σάββα Ξήρου είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσουν εδώ τα πράγματα και δεν θα έχουμε άλλα μετά την άρνηση του Ξηρού να δεχθεί το βραχιολάκι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης