Τασούλας: Εμείς παγώσαμε την προμήθεια των 500 εκατ.$ συνεκτιμώντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Τασούλας: Εμείς παγώσαμε την προμήθεια των 500 εκατ.$ συνεκτιμώντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

«Τώρα αυτοί που τότε δεν το ψήφισαν και ενώ οι ανάγκες της χώρας είναι πολύ πιο αυξημένες, το υλοποιούν» η παρατήρηση του πρώην υπουργού μετά την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τασούλας: Εμείς παγώσαμε την προμήθεια των 500 εκατ.$ συνεκτιμώντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας
Απαντήσεις για τη στάση που κράτησε η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα της αποκατάστασης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 Orion έδωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο πρώην υφυπουργός Άμυνας επί υπουργείας Μεϊμαράκη, Κώστας Τασούλας.

Όπως δήλωσε η απόφαση για την αποκατάσταση των αεροσκαφών ελήφθη στο ΚΥΣΕΑ του περασμένου Οκτωβρίου αλλά «το παγώσαμε συνεκτιμώντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας».

Κλείσιμο
«Τώρα αυτοί που τότε δεν το ψήφισαν και ενώ οι ανάγκες της χώρας είναι πολύ πιο αυξημένες, το υλοποιούν» συμπλήρωσε ο κύριος Τασούλας αναφερόμενος στην αποκάλυψη που έκανε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για την αποκατάσταση των αεροσκαφών και η οποία πρόκειται να κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο 500 εκατ. ευρώ. 

«Όλα αυτά γίνονται σε ένα περιβάλλον ασυναρτησίας και κάθε λεπτό που περνάει φέρνει τη χώρα σε δυσμενέστερη θέση προς τους δανειστές της» κατέληξε για το θέμα ο κ. Τασούλας μιλώντας στο ραδιόφωνο του BHMA FM.

Αναλυτικά η δήλωση Τασούλα στον Βήμα FM
 
Υπήρχε ένα πρόγραμμα από επείγοντα και αδήριτης ανάγκης εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων το καλοκαίρι του 2014, σαράντα δύο τον αριθμό. Αυτά τα σαράντα δύο θέματα ήρθαν στην αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής στις 30 Ιουλίου. Η Βουλή κατά πλειοψηφία ενέκρινε αυτές τις προμήθειες και για τη συγκεκριμένη προμήθεια του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής εργασίας, το κόμμα των ΑΝΕΛ, δια της εκπροσώπου κυρίας Κουντουρά, στην επιτροπή εξοπλισμών, εξέφρασε ονομαστικά τις επιφυλάξεις για το άρθρο 13. Συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα τα ψήφισε και γι’ αυτό δεν υπερψήφισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε κανένα, επικαλούμενο ότι είναι αποσπασματική η αναφορά σε κάποια προγράμματα και ότι έπρεπε να έρθει συνολικά όλο το ΕΜΠΑΕ, όλο το πρόγραμμα εξοπλισμού, να το δει και μετά να αποφασίσει. Και το κόμμα των ΑΝΕΛ, πριν οκτώ μήνες, είπε στην Βουλή ότι «έχουμε επιφυλάξεις για το άρθρο 13, για την περίπτωση 13 και άλλες λίγες περιπτώσεις, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και δεν μπορούμε να διαθέτουμε χρήματα απ’ τα δικά μας λίγα που έχουμε για την άμυνα της χώρας, όταν είναι και άμυνα της Ευρώπης και πρέπει και η Ευρώπη να βοηθήσει σε αυτό». Το πρόγραμμα αυτό είχε κοστολογηθεί σε ευρώ. Είχε κοστολογηθεί τον Ιούλιο τότε, στην εισήγηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στα 350 εκατ. ευρώ. Είναι εμφανώς παραπάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης