Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα καθησυχάζει τους πιστωτές της

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα καθησυχάζει τους πιστωτές της

Στο γεγονός πως η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να αποπληρώσει τη δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ εστιάζει ο διεθνής Τύπος - Στην «σκληρότητα» των διαπραγματευτών του ΔΝΤ εστιάζει το γερμανικό Focus - «Νέο γύρο πόκερ για το ελληνικό χρέος» βλέπει η Bild

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα καθησυχάζει τους πιστωτές της
Η Ελλάδα καθησυχάζει τους πιστωτές της, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στη συνάντηση Λαγκάρντ - Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον, αν και πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται στις πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (DPA) σύμφωνα με τις οποίες, το ΔΝΤ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση περικοπές συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου. 


Κλείσιμο
Focus 

Αλλοι πιστωτές είναι πιο ευέλικτοι, γράφει το περιοδικό "Focus" συγκρίνοντας το ΔΝΤ με τους εταίρους της Ευρώπης αναφερόμενο στο άρθρο του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων. Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Γ. Βαρουφάκη και της ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον, το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ διευκρινίζοντας ότι στόχος της χώρας είναι πλέον να γίνει πιο αποτελεσματική η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Σχολιάζοντας τις πληροφορίες του DPA, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ ζητά από την Αθήνα περικοπές συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ, το Focus επισημαίνει ότι η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το Ταμείο να μην επιμείνει στις περικοπές ως προϋπόθεση για τη εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου. 




Bild

O Βαρουφάκης καθησυχάζει τους πιστωτές, είναι ο τίλος της γερμανικής εφημερίδας "Bild" που σχολιάζει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών πως η Αθήνα θα πληρώσει τα δάνειά της. «Nέος γύρος πόκερ για το ελληνικό χρέος», αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε απέναντι στο ΔΝΤ ότι η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η "Bild" υπενθυμίζει επίσης στους αναγνώστες της το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλάξη Τσίπρα στη Μόσχα, ένα 24ωρο προτού η ελληνική κυβέρνηση κληθεί να καταβάλει την δόση στις 9 Απριλίου. Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει πως η Αθήνα έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία γεγονός που μεταφράζεται ότι θέλει να λάβει αποστάσεις από την Ε.Ε. αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι "Mega" ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Αθήνας είναι διασφαλισμένος. 
  


Reuters 

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει όλες τι υποχρεώσεις της για να μειωθούν οι φόβοι μιας χρεοκοπίας , σχολιάζει το Reuters επικαλούμενο τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μετά την συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της» αναφέρεται σχετικά. 


Financial Times 

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας,  σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα "Financial Times", μετά τη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη και της Κριστίν Λαγκάρντ. «Οι διαβεβαιώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών στην Ουάσινγκτον μειώνουν τις ανησυχίες ότι η Αθήνα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει για τα χρέη της προς το ΔΝΤ». 


CNN

Στα χνάρια των Financial Times βαδίζει και το αμερικανικό δίκτυο CNN, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα φαίνεται πως έχει βρει τα απαιτούμενα χρήματα για την πληρωμή των δανείων. Το CNN προσθέτει ότι οι δεσμεύσεις Βαρουφάκη και ΔΝΤ μειώνουν το φόβο των επενδυτών για χρεοκοπία.  


BBC 

Η Λαγκάρντ χαιρετίζει την δέσμευση των Αθηνών για πληρωμή των δανείων, γράφει το BBC επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες εκφράζονταν ανησυχίες για το αν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο. Όμως, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έσπευσε να διαβεβαιώσει την επικεφαλής του ΔΝΤ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσεις τις δεσμεύσεις της. 


Le Monde 

Η Ελλάδα βάζει τέλος στις φήμες και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde". «Με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, μπαίνει ένα τέλος στα σενάρια περί αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και ΔΝΤ».


Le Figaro 
Στο ίδιο μήκος με την Le Monde βαδίζει η συντηρητική εφημερίδα "Le Figaro" υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα θα τηρήσεις όλες τις δεσμεύσεις της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης