Καμίνης: Δεν μπορούμε να κάνουμε πάρκινγκ δυστυχισμένων μετανάστων την Ομόνοια

Καμίνης: Δεν μπορούμε να κάνουμε πάρκινγκ δυστυχισμένων μετανάστων την Ομόνοια

Θεοδωράκης: Εμφανίζονται και πάλι προβλήματα στις πλατείες με τους μετανάστες

Καμίνης: Δεν μπορούμε να κάνουμε πάρκινγκ δυστυχισμένων μετανάστων την Ομόνοια
Το μεταναστευτικό ζήτημα και η αντιμετώπισή του αλλά και το θέμα της δημοτικής αστυνομίας κυριάρχησε στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι εμφανίζονται πάλι τα προβλήματα στις πλατείες με τους μετανάστες τονίζοντας ότι «η λύση δεν είναι ή στρατόπεδα συγκέντρωσης ή τα παγκάκια της πλατείας Ομόνοιας». «Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πραγματικά , υπάρχουν κέντρα κράτησης, υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας για οικογένειες, για παιδιά με συνθήκες που να μπορούν να ζουν, βέβαια, ανθρώπινα. Εδώ, έχουμε επιλέξει μια λύση να διαγράψουμε το παρελθόν και να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο που δεν το έχουμε καν σχεδιάσει. Είναι ένα ακόμα λάθος της κυβέρνησης, η οποία  πρέπει τελικά να αποφασίσει ποιος θα ασκήσει την πολιτική της μετανάστευσης» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Κλείσιμο
Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας γιατί εδώ και δύο χρόνια «αυτοί οι άνθρωποι κάθονται, δεν προσφέρουν καμία κοινωνική υπηρεσία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «πρέπει να συνδυάσουμε τον σεβασμό των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ευταξία και την ειρηνική και ομαλή διαβίωση της πόλης». «Από αυτήν την άποψη δεν συγχωρείται ούτε το όνειδος μιας Αμυγδαλέζας, ούτε να κάνουμε πάρκινγκ δυστυχισμένων ανθρώπων, την Ομόνοια. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το θέμα της δημοτικής αστυνομίας ο κ. Καμίνης τόνισε ότι με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας η Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις «βρίσκονται σε μια απερίγραπτη κατάσταση».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης