Σάλος με το tweet περιφερειακής συμβούλου κατά δημοσιογράφου

Σάλος με το tweet περιφερειακής συμβούλου κατά δημοσιογράφου

Εντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων για την φραστική επίθεση της Κορίνας Βασιλοπούλου σε δημοσιογράφο

Σάλος με το tweet περιφερειακής συμβούλου κατά δημοσιογράφου
Τις έντονες αντιδράσεις δημοσιογράφων και κομμάτων έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Κορίνα Βασιλοπούλου.

Η συνεργάτης της Ρένας Δούρου επιτέθηκε μέσα από τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην οικονομική ιστοσελίδα, capital.gr και ειδικότερα στον δημοσιογράφο Κ.ωστα Στούπα, με αφορμή την εμφάνισή του σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κλείσιμο
«O Στούπας είναι το π... των δανειστών @nikosagSKG. Όπως και όλα τα καλόπαιδα του @capitalgr», έγραψε η κυρία Βασιλοπούλου στο Twitter, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων και των πολιτικών κομμάτων.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «άθλια φραστική επίθεση» που στοχοποιεί ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

«H στοχοποίηση ΜΜΕ και δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, όπως άλλωστε και οφείλουν, συνεχίζεται. Την σκυτάλη τώρα πήρε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Κορίνα Βασιλοπούλου, εκλεγείσα με τον συνδυασμό της κα. Ρένας Δούρου, η οποία με χυδαίο σχόλιο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταφέρθηκε εναντίον του δημοσιογράφου του capital.gr κ. Στούπα», αναφέρει.

«Η πολιτική προϊσταμένη της κα. Βασιλοπούλου, η λαλίστατη περιφερειάρχης κα. Δούρου έχει να πει κάτι;», προσθέτει.

Επίσης, την καταδίκη της επίθεσης ζητά από τη Ρένα Δούρου, με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το επίμαχο tweet, η Δράση αναφέρει ότι πρόκειται για «βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία», και αποδοκιμάζει τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.

«Η Δράση αποδοκιμάζει την χυδαία επίθεση στον έγκριτο δημοσιογράφο Κώστα Στούπα και στο Capital.gr από την πλευρά της περιφερειακής Συμβούλου Αττικής κ.Κορίνας Βασιλοπούλου και την ουσιαστική κάλυψη που της προσέφερε η παράταξη της κ. Δούρου με την οποία έχει εκλεγεί», αναφέρει  η Δράση, τονίζοντας πως «οι ύβρεις και η χυδαιότητα χαρακτηρίζουν μόνο το ήθος αυτών που τις χρησιμοποιούν και η προσπάθεια να αυτολογοκριθούν τα ΜΜΕ που παραμένουν αντικειμενικά και ανεξάρτητα με την εξαπόλυση αυτού του είδους των επιθέσεων δείχνει μια βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία».

«Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την αιοπρέπεια;», σημειώνει.

Παράλληλα, το Ποτάμι με ανακοίνωση του «καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση από την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής».

«Φαίνεται πως στο μυαλό κάποιων, όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις, είναι ύποπτος και καταδικαστέος», αναφέρει και προσθέτει: «Πρόκειται για καθαρά φασιστική λογική. Η ελευθερία του λόγου σε μια δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτη και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει καθαρή θέση για τέτοιες δηλώσεις στελεχών του. Εκτός αν κάποιοι εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους μια κοινωνία στην οποία θα εκφράζεται μόνο η δική τους "αλήθεια"».

Ανακοίνωση «για τα φαινόμενα τρομοκράτησης δημοσιογράφων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» εξέδωσε τη Δευτέρα και η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «τα φαινόμενα τρομοκράτησης δημοσιογράφων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εντείνονται καθημερινά».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το τελευταίο κρούσμα, κατά το οποίο η περιφερειακή σύμβουλος της κας Δούρου, Κορίνα Βασιλοπούλου, στοχοποίησε και επιτέθηκε με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Στούπα και του Capital.gr», αναφέρει και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη «θρασύτατη» επίθεση και την κα Δούρου να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά της συμβούλου της.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία», υπογραμμίζει.

Το επίμαχο tweet




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης