24 ώρες πριν το Eurogroup: Oύτε κοντά ούτε μακριά σε συμφωνία, λέει η κυβέρνηση

24 ώρες πριν το Eurogroup: Oύτε κοντά ούτε μακριά σε συμφωνία, λέει η κυβέρνηση

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί μία περίεργη… γαλήνη,κάτι σαν ηρεμία πριν την καταιγίδα

24 ώρες πριν το Eurogroup: Oύτε κοντά ούτε μακριά σε συμφωνία, λέει η κυβέρνηση
Εξαιρετικά συγκρατημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση μία μέρα πριν την έναρξη των κρίσιμων συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες, δηλαδή το αυριανό eurogroup με την παρουσία του Γιάννη Βαρουφάκη και τη μεθαυριανή σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα το πρωινό της Τρίτης επικρατεί μία περίεργη… γαλήνη στο μέτωπο των διαβουλεύσεων – σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στο προσκήνιο - ίσως και σαν κάτι σαν ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Κλείσιμο
Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «δεν βρισκόμαστε ούτε πιο κοντά, ούτε πιο μακριά» σε λύση και συμφωνία, σχετικά με την πρόταση που έχει κάνει η Αθήνα για μία ένα «πρόγραμμα γέφυρα», ένα πρόσκαιρο συμβιβασμό δηλαδή για να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους. Τηρούν έτσι άκρως επιφυλακτική στάση, αν και πιστεύουν κατά βάθος ότι μπορεί να βρεθεί τελικά ένα σημείο σύμπτωσης.

Σημειώνουν πάντως ότι δεν θα γίνουν υποχωρήσεις από την πλευρά της Αθήνας σε σχέση με όσα έχουν ειπωθεί, παραπέμπουν στις προτάσεις που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών και θα τις παρουσιάσει αύριο, ενώ εκτιμούν ότι η μέχρι τώρα ρητορική της γερμανικής κυβέρνησης δεν βοηθάει στην επίτευξη συμφωνίας.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του στη Βουλή και έχει μεταξύ άλλων εθιμοτυπικές συναντήσεις με ξένους πρέσβεις, ενώ προετοιμάζεται για τη μάχη των αρχηγών στο βράδυ στο κλείσιμο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης