Κατά της πρότασης Μεϊμαράκη για «ευέλικτο» Σύνταγμα ο Π. Παυλόπουλος

Κατά της πρότασης Μεϊμαράκη για «ευέλικτο» Σύνταγμα ο Π. Παυλόπουλος

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν περιλαμβάνεται στα 31 σημεία του κόμματος ούτε στο πλάνο του πρωθυπουργού, είπε ο πρόεδρος της αρμόδιας κομματικής επιτροπής της ΝΔ

Κατά της πρότασης Μεϊμαράκη για «ευέλικτο» Σύνταγμα ο Π. Παυλόπουλος
Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος για την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη περί ευέλικτου Συντάγματος έτσι ώστε να τροποποιούνται μη θεμελιώδεις ακόμα και από μη αναθεωρητική Βουλή.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας κομματικής επιτροπής της ΝΔ καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις Μεϊμαράκη είπε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν περιλαμβάνεται στα 31 σημεία του κόμματος ούτε στο πλάνο του πρωθυπουργού.  

Κλείσιμο
Επισήμανε συγκεκριμένα πως στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία του ζητήθηκε να αναλάβει την επιμέλεια για την σύνταξη του τελικού κειμένου, ο πρωθυπουργός δεν του ανέφερε κάτι σχετικό.

Εκτός αυτού σημείωσε πως η πρόταση του Προέδρου της Βουλής συγκρούεται ευθέως με το άρθρο 110 του Συντάγματος και πως στην περίπτωση υιοθέτησής της τότε θα υπήρχε κίνδυνος «η αναθεώρηση του Συντάγματος να κριθεί… αντισυνταγματική»!

Πάντως, νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους επέμεινε στην αναγκαιότητα της πρότασή του εξηγώντας ότι θα εκσυγχρονίσει το Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της διάταξης για τις ποινικές ευθύνες των υπουργών για την αλλαγή της οποίας συμφωνεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου και  την επιθυμεί έντονα το σύνολο των πολιτών, ωστόσο δεν αλλάζει άμεσα λόγω των Συνταγματικών κωλυμάτων.

Εκτός αυτού επισήμανε πως η Βουλή είναι το κυρίαρχο Σώμα και πως για ορισμένα ζητήματα πρέπει να αποφασίζει αυτοτελώς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης