Βενιζέλος για Τσίπρα: Θα διαπραγματευτεί στα εστιατόρια του Βερολίνου ή στην αυλή του Βατικανού;

Βενιζέλος για Τσίπρα: Θα διαπραγματευτεί στα εστιατόρια του Βερολίνου ή στην αυλή του Βατικανού;

Όποιος εκβιάζει πρόωρες εκλογές δεν θα βγει εκλογικά κερδισμένος - Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει αυτή την τακτική, «δημιουργεί συνθήκες στην αγορά που καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση» - «Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος για Τσίπρα: Θα διαπραγματευτεί στα εστιατόρια του Βερολίνου ή στην αυλή του Βατικανού;
Από τη σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα του κόμματος, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε για λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αργότερα πηγές από το ΠΑΣΟΚ διερωτούνταν «πώς αν γίνει μια συμφωνία για το χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λέει πως θα την ακυρώσει;». Οι ίδιες πηγές πάντως απέκλειαν να ζητηθεί η υπογραφή του κ. Τσίπρα, ωστόσο, προσέθεταν, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει αυτή την τακτική, «δημιουργεί συνθήκες στην αγορά που καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση».

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο καλάμι του λαϊκισμού και σημείωσε πως όποιος εκβιάζει πρόωρες εκλογές δεν θα βγει εκλογικά κερδισμένος, θα κληθεί να απολογηθεί γι' αυτό που κάνει και θα έχει ευθύνες για την οικονομία, την πορεία του τόπου.

Κλείσιμο
«Είναι εύκολο να οδηγήσεις τη χώρα στην καταστροφή, θριαμβολογώντας, ταυτόχρονα, δείχνοντας με το δάχτυλο τις ευθύνες των προηγούμενων», ανέφερε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον αναρρωτήθηκε τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.  «Θα αρνηθεί τη συναίνεσή της, την υπογραφή της, την έγκρισή της στο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα γίνει ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους ή θα τους πει ότι η κυβέρνηση είναι χωρίς νομιμοποίηση, η Βουλή είναι απονομιμοποιημένη, η χώρα δεν εκφράζεται, περιμένετε με να διαπραγματευτώ;»..



Σχολιάζοντας την τακτική του κ. Τσίπρα τον τελευταίο καιρό και τις επισκέψεις του σε ευρωπαικές χώρες ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ερώτημα το πώς θα διαπραγματευτεί και πού. «Στα εστιατόρια του Βερολίνου ή στην αυλή του Βατικανού. Πως και τι κάνει ακριβώς; Εκφράζει την ευρωπαϊκό ριζοσπαστική Αριστερά ή προσπαθεί να γίνει αρεστή η αντίληψη αυτή από τις αυλές της Ευρώπης που μπορεί να μην είναι οι αυλές των βασιλέων και των αυτοκρατόρων, αλλά είναι οι αυλές των ισχυρών, νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θύμησε ότι κατ' αυτόν «ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο σοσιαλιστής ήταν ο Ολαντρέου πριν από 3 χρόνια» και συμπλήρωσε «τώρα είναι το παράδειγμα προς το οποίο κινούμαστε; Δηλαδή το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και θα δούμε οι μεγάλες οικονομίες της Γαλλίας και της Ιταλίας πως θα διαπραγματευτούν μέσα σε μία Ευρώπη η οποία έχει συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς».

Αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ταμεία ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε θετικός και προέβλεψε πως «θα πάμε σε δόσεις πολλές φιλικές, εφικτές».

Εξήγησε, δε, ότι «η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα είναι μια ανακούφιση που θα τη νιώσει η οικονομία αμέσως για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με έναν τρόπο σχεδόν αυτόματο, αλλά και για τις μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις με διαφάνεια χωρίς να κινδυνεύουν οι τράπεζες και η κεφαλειακή τους επάρκεια».

Επίσης είπε πως ετοιμάζεται σχέδιο και για τα στεγαστικά «μόλις ολοκληρωθεί το στρες τεστ των τραπεζών, σε λίγες μέρες θα μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στην προσέγγιση αυτή και ταυτόχρονα έρχονται οι αναπτυξιακοί πόροι».

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση».

Για το θέμα των συνεργασιών είπε ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κεντρικός και όχι συμπληρωματικός σημείωσε ότι τώρα αρχίζει η πιο κρίσιμη χρονιά αυτής της περιόδου και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει καθαρό λόγο για να υπερασπιστεί το έργο του.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως οι βουλευτές του κόμματος είναι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης