Μνημόνιο χειρισμού κρίσεων συνυπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα

Μνημόνιο χειρισμού κρίσεων συνυπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως το μνημόνιο αφορά σε τεχνική και όχι μόνο σε συνεργασία, σημειώνοντας πως αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας ώστε να διαμορφωθεί ένα ακόμα νέο πλαίσιο με στόχο την αποτροπή κινδύνων που από κοινού αντιμετωπίζουμε

Μνημόνιο χειρισμού κρίσεων συνυπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα
Ελλάδα και Κύπρος υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο χειρισμού κρίσεων σε συνάντηση που είχαν οι υπουργοί άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και Χρ. Φωκαΐδης στη Λευκωσία. Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη 54η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Χρ. Φωκαϊδη, «το μνημόνιο προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και εκτιμήσεων της κατάστασης στο εγγύς περιβάλλον, τον συντονισμό των ενεργειών των οργάνων και υπηρεσιών χειρισμού κρίσεων των δύο χωρών και τη λήψη μέτρων κοινής αντιμετώπισης οποιασδήποτε κατάστασης μετά από συνεννόηση και από κοινού απόφαση».

Κλείσιμο
Αποτελεί, είπε, «ακόμα ένα εργαλείο στη διάθεση των δυο κυβερνήσεων  υπέρ της περαιτέρω θεσμικής εμβάθυνσης της στενής μας σχέσης και της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως το μνημόνιο αφορά σε τεχνική και όχι μόνο σε συνεργασία, σημειώνοντας πως αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας ώστε να διαμορφωθεί ένα ακόμα νέο πλαίσιο με στόχο την αποτροπή κινδύνων που από κοινού αντιμετωπίζουμε.

Υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για καμία συμφωνία που αποβλέπει σε επιθετικούς σκοπούς» και πως αντίθετα συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας «διότι τα αμυντικά συστήματα Ελλάδος και Κύπρου πέραν του αντικειμενικού τους σκοπού που είναι να προασπίζουν και να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδος και της Κύπρου αντίστοιχα, έρχονται να θέσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους κοινούς για όλην την Ευρώπη και για όλη την περιοχή, σκοπούς». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης