Τι είναι το «Κίνημα των Φοκολάρι» που κάλεσε τον Τσίπρα στο Βατικανό;

Τι είναι το «Κίνημα των Φοκολάρι» που κάλεσε τον Τσίπρα στο Βατικανό;

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αυστριακό κομμουνιστή Βάλτερ Μπάγερ ως ανθρώπους που ασχολούνται με θέματα «ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα»

Τι είναι το «Κίνημα των Φοκολάρι» που κάλεσε τον Τσίπρα στο Βατικανό;
Η συνάντηση ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αλέξη Τσίπρα δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, όπως επισημάνθηκε στο protothema.gr, που είχε επικοινωνία με το γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας. Η συνάντηση, μάλιστα, έγινε με πρωτοβουλία του «Κινήματος των Φοκολάρι». Όπως διευκρίνισε το γραφείο Τύπου του Βατικανού «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βάλτερ Μπάγερ δεν έγιναν δεκτοί από τον Πάπα ως πολιτικοί, αλλά ως άνθρωποι που ασχολούνται με θέματα ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα».

Τι είναι, όμως, το «Κίνημα των Φοκολάρι»; Πρόκειται για έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που προωθεί τα ιδανικά της ενότητας και της αδελφοσύνης και συνδέεται με την Καθολική Εκκλησία. Το κίνημα ονομάζεται επίσης και «έργο της Παρθένου Μαρίας» και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες και μετρά περίπου 100.000 μέλη. Σκοπός του κινήματος είναι να προωθήσει την ενότητα όλων των ανθρώπων ακολουθώντας τα λόγια του Ιησού Χριστού και δέχεται ως μέλη ακόμα και ανθρώπους άλλων πεποιθήσεων.

Κλείσιμο
Το όνομα του κινήματος προέρχεται από την ιταλική λέξη για την «οικογενειακή εστία»  και ιδρύθηκε από την Κιάρα Λούμπικ, μια σοσιαλίστρια από το Τρέντο της Ιταλίας η οποία αποφάσισε κάποια στιγμή στη ζωή της να αφοσιωθεί στο Θεό. Ίδρυσε το Κίνημα των Φοκολάρι και κατάφερε να αποκτήσει μεγάλη επιρροή τόσο στην Καθολική εκκλησία όσο και στην Ορθόδοξη. Το 2008, λίγο καιρό πριν το θάνατό της, η Κιάρα Λούμπικ νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, όπου ο Πάπας Βενέδικτος ο XVI και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της έστειλαν ιδιοχείρως ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Δύο χρόνια μετά το θάνατό της το Βατικανό προχώρησε στην μακαριοποίησή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης