Η αγωνία του Βενιζέλου: Ο κίνδυνος, ο διψήφιος πήχης και ο πραγματικός στόχος

Η αγωνία του Βενιζέλου: Ο κίνδυνος, ο διψήφιος πήχης και ο πραγματικός στόχος

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, μιλώντας ρεαλιστικά για την εκλογική επίδοση της Ελιάς, θα είναι ικανοποιημένοι με ένα ποσοστό γύρω στο 7%

Η αγωνία του Βενιζέλου: Ο κίνδυνος, ο διψήφιος πήχης και ο πραγματικός στόχος
«Έπρεπε να βάλουμε ένα δίλλημα, κινδυνεύαμε να μας καταπιεί η χαλαρή ψήφος και να συνθλιβούμε ανάμεσα στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» λένε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την αιφνίδια κίνηση του προέδρου τους να ταυτίσει τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας με το εκλογικό ποσοστό της Ελιάς.

«Ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε βάλει διακύβευμα» σημειώνουν και εξηγούν: «Ο Σαμαράς ποντάρει στη σταθερότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανατροπή και διάφοροι άλλοι, όπως το Ποτάμι στη γενική δυσφορία του κόσμου. Και άλλοι, όπως κάποιοι του ΠΑΣΟΚ που πάνε ελαφρά την καρδία στην ΔΗΜΑΡ, θεωρούν ότι προέχουν τα προσωπικά και όχι τα κεντρικά πολιτικά θέματα. Έπρεπε να εξηγήσουμε ότι έχει σημασία η ψήφος στην Ελιά» και προσθέτουν με, μάλλον αυτοσαρκαστική διάθεση ότι «θα πηγαίναμε άκλαυτοι, χωρίς καν να το καταλάβουμε»!

Κλείσιμο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση του κ. Βενιζέλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε έγινε με ευκολία, αφού είναι φανερό ότι κρύβει μεγάλους κινδύνους, με πρώτο, την εμπέδωση ενός κλίματος ηττοπάθειας. Όταν όμως η Χαριλάου Τρικούπη διαπίστωσε ότι… έρχονται ποσοστά πανωλεθρίας, με ενδεχόμενο να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ ακόμη και κάτω από το 4%, σήμανε συναγερμός στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου: Άλλο να το φοβάσαι γενικά και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου.

Οι δε ευθείες προειδοποιητικές βολές παπανδρεϊκών στελεχών, όπως η Κατερίνα Μπατζελή, ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας εάν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από την εκλογική επίδοση του 2012 (12%) ή έστω κάτω από το διψήφιο ποσοστό, ενέτειναν την ανησυχία. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, μιλώντας ρεαλιστικά για την εκλογική επίδοση της Ελιάς, θα είναι ικανοποιημένοι με ένα ποσοστό γύρω στο 7%, καθώς θεωρούν δύο πράγματα: Πρώτον, ότι σε καμία περίπτωση η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ δεν θα προσεγγίσει ένα τέτοιο ποσοστό, άρα το άθροισμα των δύο κυβερνητικών εταίρων, θα υπερτερεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν θα τίθεται έντονο θέμα κυβερνησιμότητας της χώρας. Και δεύτερον, ότι με μία τέτοια επίδοση, σε συνδυασμό με τη γενικότερη χαλαρή εκλογική συμπεριφορά που επικρατεί στις ευρωεκλογές, αλλά και με δεδομένο ότι η Ελιά δέχθηκε ευθέως σαμποτάζ από τους παπανδρεϊκούς, που τράβηξαν για άλλες πολιτείες, όπως τη ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί να τεθεί θέμα αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου!

«Και σε αυτή την περίπτωση, η αναμέτρηση την επομένη των ευρωεκλογών δεν θα αποτραπεί, αλλά οι όροι της θα είναι διαφορετικοί από εκείνους, που φαντάστηκαν ή επιδιώκουν κάποιοι» διαμηνύουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη προς κάθε κατεύθυνση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης