Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια, είπε ο πρωθυπουργός από τα Σέρβια - Θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου το μήνυμα της ισχύος της ΝΔ να είναι δυνατό

mitsotakis-kozani-1
Στη σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε από τα Σέρβια της Κοζάνης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, καθώς, όπως τόνισε, «ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «να αποκρούσουμε και τη χαλαρότητα και τις όποιες προσωρινές στεναχώριες, να πάμε στις εκλογές συντεταγμένα και με απόλυτη συσπείρωση, να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας».

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας «έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου το μήνυμα της ισχύος της ΝΔ να είναι δυνατό».

«Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για μεγάλα άλματα στο μέλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείσιμο
Όπως είπε, επίσης, «είναι μεγάλη τιμή να είμαι δεύτερη φορά εκλεγμένος ρπωθυπουργός σε μια προσπάθεια ανάταξης της χώρας» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «σεβόμσατε πάντα τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών, προσπαθούμε να ακούμε και να καλύπτουμε τα αιτήματά σας»

«Αν τα οικονομικά της χώρας δεν πηγαιναν καλά δεν θα είχαμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θέσαμε στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα των δημοτών» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη στο Βελβεντό

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο δημαρχείο Βελβεντού σημειώνοντας προς τον δήμαρχο, «κάθεστε επάνω σε έναν ανεκμετάλλευτο, με την καλή έννοια, τουριστικό θησαυρό».

συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Μανώλη Στεργίου στο δημαρχείο

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης και συζήτησε με τις διοικήσεις και τα μέλη για την παραγωγική δραστηριότητα που ασκούν με αιχμή τις εξαγωγές καθώς και τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν με γνώμονα τη μείωση του κόστους παραγωγής.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τα συνεταιριστικά και συνεταιρικά σχήματα -το ξέρετε εξάλλου- σε πολλά επίπεδα. Και δεν θα κουράζομαι να λέω ότι αυτό είναι το μέλημα και άμα δείτε τα στοιχεία τού πόσοι αγρότες μας συνεργάζονται, συνεταιρίζονται σε σχέση με την Ευρώπη, είμαστε πολύ χαμηλά, οπότε θέλουμε πάντα να αναδεικνύουμε πρότυπα καλής συνεργασίας. Και νομίζω ότι εσείς δείχνετε και σε αυτόν τον τρόπο τον δρόμο, συνεργαζόμαστε πολύ καλά», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών τέθηκαν τα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με το κόστος παραγωγής, έχουμε κάθε λόγο γιατί θέλουμε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας να είναι ανταγωνιστικοί. Κάναμε μία αρκετά γενναία κίνηση με τη ΔΕΗ, με δική μου προσωπική παρέμβαση, για να μπορούμε να δώσουμε μακροχρόνια καλές τιμές στο ρεύμα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή, η ενεργητική προστασία των καλλιεργειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αποζημιώσεις που χορηγεί ο ΕΛΓΑ. «Για τον ΕΛΓΑ αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί προφανώς οι εισφορές δεν κάλυψαν το σύνολο των ζημιών. Δαπανήσαμε πάνω από 500 εκατομμύρια πρόσθετα για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε αγρότες από φυσικές καταστροφές.

Και τώρα, βέβαια, μεγάλη πρόκληση είναι ο καινούργιος Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για να είμαστε πια πιο προσαρμοσμένοι και να δώσουμε όμως και μια πραγματική αίσθηση ότι η ασφάλιση είναι μια ανταποδοτική συνεισφορά και ότι ό,τι πληρώνεις πρέπει να μπορείς και να το παίρνεις. Και να περάσουμε και ένα μέρος της ευθύνης και λίγο περισσότερο και στον ίδιο τον παραγωγό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά τους, τα μέλη των συνεταιρισμών ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις επενδύσεις που υλοποιούν αλλά και τη σημασία που αποδίδουν στις εξαγωγές, που κατευθύνονται κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και ανέρχονται έως το 50% των συνολικών τους πωλήσεων.

«Οι σταθερές συνεργασίες είναι το μέλλον και βέβαια ξέρετε πολύ καλά ότι οι πελάτες έχουν απαιτήσεις για την ποιότητα. Και στον βαθμό που έχετε καταφέρει να έχετε χτίσει αυτές τις συνεργασίες, νομίζω ότι αυτή είναι και η καλύτερη επένδυση για το μέλλον», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναβεβαιώνοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην αγροτική επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα.

Στην Γέφυρα των Σερβίων

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κοζάνη ξεκίνησε από την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των προβλημάτων που παρουσίασε πριν από δύο χρόνια σε συγκεκριμένο σημείο η γέφυρα αλλά και για τον προγραμματισμό που υπάρχει σε επίπεδο ελέγχου και νέων εργασιών συντήρησης στο σύνολο της γέφυρας.

kozan.gr: Στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη για όλες τις εργασίες το σχεδιασμό τις παρεμβάσεις που γίνονται αλλά και για την συντήρηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Χάρη Γκοβεδάρο.

mitsotakis-kozani2
mitsotakis-kozani

Ειδήσεις σήμερα:

Έκανε διακοπές και έβλεπε live τους κλέφτες να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του στη Νίκαια - Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ από το 5,92% στις εκλογές του ΤΕΕ: Η πέμπτη θέση, η Νέα Αριστερά και ο «απόστρατος» Τσίπρας

Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό διαρρήκτη στο Κιλκίς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης