Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση του νομοσχεδίου των τραπεζών

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση του νομοσχεδίου των τραπεζών

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το νομοσχέδιο τούς παρεδόθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο δεν επαρκούσε για να το μελετήσουν

SYRIZA departs from banking law bill talks
Σε επίσημη στρατηγική αναδεικνύει τις αποχωρήσεις από την Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να επισημάνει την διαμαρτυρία του τόσο για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όσο και για την ουσία των νομοσχεδίων.

Σήμερα, τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αποχώρησαν από την συζήτηση για ενσωμάτωση οδηγίας που αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών. Σύμφωνα με τον εισηγητή τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, το νομοσχέδιο τούς παρεδόθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο δεν επαρκούσε για να το μελετήσουν.

Κλείσιμο
«Ακούω από Σαμαρά και Στουρνάρα πως πρέπει να γίνουμε κανονική χώρα. Δεν μου αρέσει αυτός ο όρος γιατί έχει έναν επαρχιωτισμό» είπε ο κ. Τσακαλώτος και επέκρινε τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση για να νομοθετεί.

«Κανονική χώρα δεν είναι αυτό που κάνετε. Σε μια κανονική χώρα, στην Βουλή των Λόρδων, θα αφιέρωναν αρκετό χρόνο για ένα τέτοιο νομοσχέδιο…» είπε και πρόσθεσε «δεν έχετε προλάβει να το διαβάσετε… είναι απαράδεκτο να φέρνετε με αυτές διαδικασίες ένα τεχνικό ζήτημα … να πάει όλη η διαδικασία μια εβδομάδα αργότερα».

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από περίπου 10 ημέρες, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την συζήτηση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει κατά του Προέδρου της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης