Ξέσπασε εμφύλιος στη Χρυσή Αυγή - Φεύγουν και άλλοι;

Ξέσπασε εμφύλιος στη Χρυσή Αυγή - Φεύγουν και άλλοι;

Αποχώρησε ο Χρ. Αλεξόπουλος - Ασφυκτικός ο νομικός κλοιός γύρω από το κόμμα

Ξέσπασε εμφύλιος στη Χρυσή Αυγή - Φεύγουν και άλλοι;
Βαθύ ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής δημιουργεί ο ασφυκτικός νομικός κλοιός με την ηγεσία του κόμματος να αγωνιά για το αν οι επιπτώσεις θα περιοριστούν στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ή θα δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες διασπαστικές δυνάμεις.

Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1 είπε πως γνωρίζει δύο ακόμα βουλευτές που θα εγκαταλείψουν σύντομα την Χ.Α. υποστηρίζοντας ότι «ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τις εθνικιστικές τους απόψεις αλλά να απομακρυνθούν από αυτό το μόρφωμα και την ηγεσία του».

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά το κόμμα επιχειρεί να απαξιώσει τον πρώην «συναγωνιστή» του χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη», «Ιούδα» και φιλάργυρο ενώ με κοινή ανακοίνωση – την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη της ΚΟ – προσπαθούν να δείξουν ότι παραμένουν ενωμένοι αλλά και να απαντήσουν στα περι «εγκληματικής δράσης» για τα οποία τους κατηγόρησε και ο πρώην συναγωνιστής τους.

Σημειώνουν ότι καταδικάζουν «απερίφραστα τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και την εν γένει άθλια και προδοτική συμπεριφορά που επέδειξε ο ρίψασπις βουλευτής Λαρίσης». Επικαλούνται τον «λόγο της τιμής» που είχαν δώσει προεκλογικά «πως αν μία μέρα κάναμε πίσω, θα υποβάλαμε αυτομάτως την παραίτησή μας από το βουλευτικό αξίωμα» και υποστηρίζουν πως «Η σημερινή επαίσχυντη πράξη Αλεξόπουλου αποδεικνύει πως εκτός των άλλων έχει απολέσει και την προσωπική του Τιμή». Παρά ταύτα, τα αμείλικτα ευρήματα των δικαστικών ερευνών, ο ασφυκτικός κλοιός που έχουν δημιουργήσει οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση δημιουργεί δεύτερες σκέψεις σε εκείνα τα μέλη της ΧΑ που θεωρούν ότι δεν έχουν άμεση εμπλοκή με την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ανεξαρτητοποίηση του κ. Αλεξόπουλου έγινε 3 ημέρες πριν την απολογία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τα μέλη της οποίας θα εισηγηθούν προς την Ολομέλεια εάν πρέπει να αρθεί η όχι η ασυλία του για να διωχθεί με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πάντως, μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι η απόφασή τους δεν θα επηρεαστεί από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή εξηγώντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση το υλικό της δικογραφίας.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει αύριο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πέραν των άλλων ο κ. Αλεξόπουλος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους πρώην «συναγωνιστές» τους. Υπενθυμίζεται ότι πέραν της δικής του υπόθεσης θα συζητηθούν οι υποθέσεις των: Δημ. Κουκούτση, Αντ. Γρέγου, Νικ. Μίχου, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Κων. Μπαρμπαρούση και Νικ. Κούζηλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης