Τι συζήτησε ο Βενιζέλος για την καταστροφή των χημικών Άσαντ στη Μεσόγειο

Τι συζήτησε ο Βενιζέλος για την καταστροφή των χημικών Άσαντ στη Μεσόγειο

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απειληθεί το θαλάσσιο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Τι συζήτησε ο Βενιζέλος για την καταστροφή των χημικών Άσαντ στη Μεσόγειο
Συνεχίστηκαν στο Στρασβούργο, όπου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι έντονες διπλωματικές προσπάθειες της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της επιχείρησης καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, Αχμέτ Ουζουμτσού, απάντησε στη σχετική επιστολή του κ. Βενιζέλου, επαναλαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις του.

Κλείσιμο
Το ζήτημα συζητήθηκε και πάλι κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος με την Ιταλίδα συνάδελφό του, Έμμα Μπονίνο, που είχε βρεθεί, επίσης, στο Στρασβούργο, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, που είχε συναντηθεί τη Δευτέρα με τον κ. Βενιζέλο, τον διαβεβαίωσε, επίσης, πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος και δεν τίθεται καν ζήτημα απόρριψης οποιουδήποτε υλικού στη θάλασσα, ενώ ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, να παρακολουθήσει τις διεργασίες για πιθανή συμμετοχή της Συμμαχίας στη στρατιωτική υποστήριξη και παρακολούθηση της επιχείρησης αυτής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης