Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ

Αυτές οι εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, υποστηρίζει

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ
Την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε μέσα από τη στήλη του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» ο Τουρκοκύπριος αρθρογράφος Σενέρ Λεβέντ.

Όπως έγραψε, δεν συμφωνεί με τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς για το θέμα και  έμεινε έκπληκτος από τη στάση των Τουρκοκυπρίων που είναι γνωστοί ως «οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της ειρήνης και της λύσης» στο νησί, υπονοώντας προφανώς τα αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα. 

Κλείσιμο
«Συναντήθηκαν στο ίδιο σημείο με τους σωβινιστές μας, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Όλοι, εκτός από το κόμμα Νέα Κύπρος, πιστεύουν ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αδικημένοι. Όλοι απαιτούν χωριστές εκλογές για τις δύο θέσεις που ανήκουν στους Τουρκοκύπριους από αυτές τις έξι έδρες. Κατά την άποψή τους οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να εκλέξουν τους τέσσερις Ευρωβουλευτές και οι Τουρκοκύπριοι άλλους δύο Ευρωβουλευτές. Αν είχαμε συνεχίσει το δρόμο μας ως ένας από τους δύο εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό θα είχε συμβεί τώρα».

Ωστόσο, διερωτάται εάν αυτό είναι δυνατόν με το παρόν στάτους κβο στο νησί, λέγοντας ότι στο «βορρά» υπάρχει μια υποτελής διοίκηση της Τουρκίας.

«Ναι, είμαι υποψήφιος. Και πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να δω πόσα έχουμε καταφέρει στο να ξεπεράσουμε το τείχος του εθνικισμού».

Ο Σενέρ Λεβέντ τονίζει ότι «στην Κύπρο θα σωθούμε μόνο όταν ένας Τ/κ υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός Ε/κ και ένας Ε/κ υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός Τ/κ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης