Νέα σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση Ξηρού

Νέα σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση Ξηρού

- ΝΔ: Στη γραμμή Γιωτόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται πολιτικά για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού
- Μανώλης Γλέζος: Το σύστημα τον άφησε ελεύθερο «για να  αποπροσανατολίσει από την τραγωδία του λαού»

Νέα σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση Ξηρού
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με αφορμή την απειλητική διαδικτυακή επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στο σίριαλ της δικομματικής κόντρας ήρθε να προστεθεί νέα σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Ασημακοπούλου, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για... σύμπλευση με τον καταδικασμένο ως ηγέτη της 17 Νοέμβρη Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τους ισχυρισμούς του ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν απέδρασε, αλλά απελευθερώθηκε σκοπίμως από τις Αρχές. 

Κλείσιμο
«Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, από το να υιοθετήσουν απολύτως, τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Ν, Γιωτόπουλου», σχολίασε η κυρία Ασημακοπούλου, συνδέοντας τις εκτιμήσεις του τελευταίου με ανάλογες δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο βουλευτής κ. Μανώλης Γλέζος, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «προβοκάτσιες».

«Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;», αναρωτιέται η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και καταλήγει: «Όσο για την ταύτιση των απόψεών τους, αρκεί, απλώς, κάποιος να αντιπαραβάλει τις δηλώσεις τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ευθύνεται πολιτικά για την απόδραση του Χ. Ξηρού

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανακοίνωσή του ζήτησε απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. 

«Αντί η ΝΔ να καταφεύγει σε γελοίες επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δήθεν δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, καλό θα ήταν να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, που εγείρουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες σχετικά με την κυβερνητική “ολιγωρία”»», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυρίως, προσθέτει, χρειάζεται να απαντήσει στο κατά πόσο η αντιμετώπιση του Χ. Ξηρού ως κρατουμένου, τόσο μέσα στη φυλακή όσο και κατά τις άδειες του, διέφερε από αυτή των υπολοίπων και κατά πόσο αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση συνέβαλε στη φυγή του. Αντί αυτού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το κυβερνητικό κόμμα επιλέγει το δρόμο της μαύρης προπαγάνδας και της έμμεσης αξιοποίησης της υπόθεσης της 17Ν σε ένα ρεσιτάλ πλήρους πολιτικής ανευθυνότητας που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και αφήνει εντελώς έκθετο τον ίδιο τον κ. Σαμαρά».

Μανώλης Γλέζος: Η διαφυγή Ξηρού συμφέρει το σύστημα

Την ίδια ώρα, την άποψη ότι τη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού συμφέρει το σύστημα το οποίο τον άφησε ελεύθερο «για να  αποπροσανατολίσει από την τραγωδία του λαού», εξέφρασε νωρίτερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας σε σημερινή ανακοίνωσή του την απόδραση δολοφόνου της 17 Ν.

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του καταζητούμενου τρομοκράτη, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση.  

«Όσο για την απόπειρα του αυτόκλητου δικαστή και τιμωρού να βρει κοστούμι για να δικαιολογήσει το μίσος και τις δολοφονικές προθέσεις του, μια είναι η απάντηση. Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν έχει ιδεολογική επένδυση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Γλέζος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης