Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες το δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες το δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου

Στο δείπνο δεν θα παραστεί εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ενώ οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συνοδεύονται μόνο από στενούς τους συνεργάτες

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες το δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου
Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες για πρόοδο, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία το άτυπο δείπνο μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Στο δείπνο δεν θα παραστεί εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ενώ οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συνοδεύονται μόνο από στενούς τους συνεργάτες.

Κλείσιμο
Ο Ντερβίς Έρογλου δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Μιλιέτ" επιμένει στην άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και χωρίς συμφωνία σε κοινό ανακοινωθέν. Ο κ. Έρογλου επιμένει στην θέση ότι το κράτος που θα προκύψει από τη λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ένας νέος συνεταιρισμός δύο ανεξάρτητων κρατιδίων.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων αν δεν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν στο οποίο θα περιγράφεται η βάση λύσης του Κυπριακού, όπως προνοείται μέσα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δηλαδή ένα κράτος, με μια διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και μία κυριαρχια. Κάλεσε επίσης όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό να ακούσουν τις δηλώσεις του κ. Έρογλου και να διαπιστώσουν τις αντιφάσεις. Ο κ. Έρογλου θεωρεί ότι το Κυπριακό θα μπορούσε να λυθεί τους πρώτους μήνες του 2014 και να ακολουθησουν δημοψηφίσματα, ενώ δεν επιδεικνύει καμία διάθεση διευκόλυνσης των διαπραγματεύσεων, αφού υπαναχωρεί από θέσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης