Μείωση φόρου πετρελαίου και ακινήτων ζητούν βουλευτές της συγκυβέρνησης

Μείωση φόρου πετρελαίου και ακινήτων ζητούν βουλευτές της συγκυβέρνησης

Διαβάστε τις τοποθετήσεις Μπακογιάννη - Κουκουλόπουλου και Λυκουρέντζου

Δεν αλλάζει το όριο απουσιών για τους μαθητές
Μείωση φόρου πετρελαίου και ακινήτων ζητούν βουλευτές της συγκυβέρνησης
Στην υπερφορολόγηση εστιάζουν την κριτική τους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την συζήτηση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014 στην Βουλή επισημαίνοντας προς το οικονομικό επιτελείο πως οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές δημιουργούν «φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας».

Είναι ενδεικτικό πως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε πως αν δεν δοθούν ρεαλιστικές λύσεις στα θέματα «της υπερφορολόγησης, του ασφαλιστικού, της  διαχείρισης καθημερινών προβλημάτων, των αποκρατικοποιήσεων και της ρευστότητας» τότε θα αποτύχει η «εθνική προσπάθεια» εξόδου από την κρίση.

Κλείσιμο
 Εξήγησε πως «μετά από τέσσερα χρόνια υπερφολόγησης πρέπει να γίνουμε πιο σοφοί. Η υπερφορολόγηση δεν αυξάνει τα έσοδα, δεν λύνει το πρόβλημα. Αντιθέτως εξοντώνει τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα και υπονομεύει έτσι, κάθε προοπτική πραγματικής ανάπτυξης και μείωσης της εφιαλτικής ανεργίας», ενώ πρόσθεσε: «Το παράδειγμα του νέου φόρου για τα ακίνητα είναι χαρακτηριστικό και εξοργιστικό» επισημαίνοντας ότι η φοροδοτική ικανότητα των υπόχρεων έχει εξαντληθεί.

Πέραν αυτών, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της διεύρυνσης των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης ακόμα και αν αυτό – όπως είπε – απαιτεί πρόταση ισοδύναμου μέτρου προς την τρόικα.

Τέλος, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος εξήγησε πως «καθυστερεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων», ενώ σημείωσε: «μειώστε προοδευτικά τους φορολογικούς συντελεστές, οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι το δίπολο φόρων και μείωσης δαπανών έχει εξαντλήσει τον κόσμο. Η κοινωνία δοκιμάζεται. Δεν μπορούν να απορρίπτουν με τόση ευκολία την πρόταση για μείωση του φόρου πετρελαίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης