FT: Ο Άκης «παράδειγμα των υπερβολών της πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα»

FT: Ο Άκης «παράδειγμα των υπερβολών της πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα»

Oι  Financial Times γράφουν ότι πρόκειται για την πρώτη καταδίκη πολιτικού για τόσο σοβαρή υπόθεση διαφθοράς τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

Ένας λαβύρινθος για το κοινό
FT: Ο Άκης «παράδειγμα των υπερβολών της πολιτικής ελίτ στην Ελλάδα»
Στην καταδίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου  αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη καταδίκη πολιτικού για τόσο σοβαρή υπόθεση διαφθοράς τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

Η δίκη του Τσοχατζόπουλου, αναφερουν οι FT, διήρκρσε περισσότερους από πέντε μήνες και  συγκέντρωσε έντονα την δημόσια αγανάκτηση ως ένα παράδειγμα για τις υπερβολές της πολιτικής ελίτ στην χώρα, πριν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Κλείσιμο
Η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο άλλοτε ισχυρός υπουργός Άμυνας που επέβλεψε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προμήθειας για την άμυνα από το 1998 μέχρι το 2001 και πήρε πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε «μίζες», δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την απόφαση.

Ωστόσο, οι FT σημειώνουν ότι δεν είναι σαφές εάν η καταδίκη του πολιτικού θα επιταχύνει την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση συνασπισμού.

Μάλιστα, στο τέλος του δημοσιεύματος γίνεται αναφορά και στην παραπομπή σε δίκη των 14 κατηγορούμενων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης