Σταϊκούρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους επιτήδειους… να τους χαίρεται»

Σταϊκούρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους επιτήδειους… να τους χαίρεται»

Σφοδρή κριτική στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις σχολάζουσες κληρονομιές, σημειώνοντας ότι έχει «κοινά επιχειρήματα με την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και πως είναι «προσκολλημένος στο παρελθόν»

Σταϊκούρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους επιτήδειους… να τους χαίρεται»
Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις σχολάζουσες κληρονομιές, σημειώνοντας ότι έχει «κοινά επιχειρήματα με την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες» και πως είναι «προσκολλημένος στο παρελθόν».

Νωρίτερα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Γάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «περίεργο και ανομολόγητο σχεδιασμό προκειμένου να επέλθει η απόλυτη αυθαιρεσία και εν τέλει η απώλεια των περιουσιακών στοιχείων».

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι για πρώτη φορά το υπουργείο ζήτησε να υπάρξει καταγραφή για τον ακριβή αριθμό των κληροδοτημάτων και πρόσθεσε πως «από τα έως τώρα αποτελέσματα, δίχως να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή, υπάρχουν: 2.017 σχολάζουσες κληρονομιές,  10.348 ανεκκαθάριστες και 3.691 ιδρύματα – κληροδοτήματα. Συνολικά 14.039 κοινωφελείς υπηρεσίες».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός υποστήριξε την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου εξηγώντας ότι ο προηγούμενος νόμος είναι του 1939 καθώς επίσης την κακοδιαχείριση και την μη σύννομη λειτουργία των περισσότερων ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι τα 864 πορίσματα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης καταλογίζουν «μη υποβολή προϋπολογισμών, μη δημοσίευση προϋπολογισμών , υπερβάσεις προϋπολογισμών, μη υποβολή φόρου εισοδήματος, μη σύννομη μίσθωση» ενώ επικαλέστηκε και την σχετική έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος αναφέρει ότι: «η όλη λειτουργία των κληροδοτημάτων ρυθμίζεται με νόμο του 1939 με αποτέλεσμα την απουσία επαρκούς επιτήρησης.

Τα περισσότερα κληροδοτήματα έχουν πέσει σε χέρια επιτηδείων». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταικούρας ανέφερε «…να τους χαίρεστε (σ.σ. τους επιτήδειους… Αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας υποστηρίζουν πτέρυγες της Βουλής. Με αυτή την νοοτροπία κακοδιαχείρισης συγκρούεται η κυβέρνηση. Εμείς θα πάμε μπροστά και κάποιοι άλλοι ας μείνουν προσκολλημένοι το παρελθόν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης