Κουβέλης: Αποκάλυψε το έντονο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων Μανιτάκη - Τρόικας

Κουβέλης: Αποκάλυψε το έντονο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων Μανιτάκη - Τρόικας

Μανιτάκης προς Τροϊκανούς: «Μη μου ζητάτε οριζόντιες απολύσεις. Δεν μεταφέρω καρπούζια και πατάτες»

Κουβέλης: Αποκάλυψε το έντονο παρασκήνιο των διαβουλεύσεων Μανιτάκη - Τρόικας

Την σφοδρή αντίδραση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φωτη Κουβέλη, προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Αντώνη Μανιτάκη για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα τις κινητικότητας – διαθεσιμότητας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κουβέλης είπε πως  κατά τις τριμερείς συσκέψεις δεν προέκυψε  αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρούσαν από το Δημόσιο και εξήγησε: «Τα πειθαρχικά κάθε υπουργείου είναι χωριστά. Οι πειθαρχικά υπόλογοι, επίορκοι δηλαδή, ήταν δουλειά κάθε υπουργού ξεχωριστά να αναζητηθούν. Ήταν υπόθεση κάθε υπουργού χωριστά , ουδείς ανταποκρίθηκε εντός της προθεσμίας».
Κλείσιμο

Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχω διαφωνίες με τις πειθαρχικές διατάξεις του κ. Μανιτάκη» αναφερόμενος στην σύγκρουση που είχε υπάρξει μεταξύ του κ. Μανιτάκη και κ. Ρουπακιώτη αλλά συμπλήρωσε: «Αλλά εσείς θέλετε για όλα να φταίει η ΔΗΜΑΡ και ο Μανιτάκης. Θέλετε να φταίνε για λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Είναι πρόσχημα αυτό που λέτε αλλά όχι ικανό για να υπερκεράσει ότι υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν».

Σημείωσε ότι «όταν περιήλθε η όλη υπόθεση σε σχετική αδυναμία, αναφορικά με το ποιοι πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα μετά από αξιολόγηση, υπήρξε πρόβλημα γιατί τα υπουργεία δεν είχαν ανταποκριθεί. Για αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με Μανιτάκη και Σταμάτη συντονιστές. Έρχεται όμως η Τρόικα και λέει πάρτε κεφάλια. Τους απαντά ο κ. Μανιτάκης ότι τους παρέδωσε στοχοθεσίες και να μην του ζητούν οριζόντιες απολύσεις γιατί δεν μεταφέρει καρπούζια και πατάτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης