Οι τσάντες της καρδιάς μας

Οι τσάντες της καρδιάς μας

Οι τσάντες Loca Fenica είναι 100% χειροποίητες, πλεγμένες και ραμμένες στο χέρι

Οι τσάντες της καρδιάς μας
Αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα όταν επέλεξε να αφήσει πίσω της μία λαμπρή επαγγελματική πορεία και να αφιερωθεί στην φροντίδα της εγγονής της. Ανακάλυψε ότι είναι δημιουργός όταν η μετατροπή ταπεινών κλωστών σε υπέροχες τσάντες κέντρισε το ενδιαφέρον των φίλων και των γνωστών της. Και ξεχώρισε -μαζί με τις δημιουργίες της- όταν συνειδητοποίησε ότι η ζωή θέλει τρέλα και... μεγάλη καρδιά!




- Ποιο ήταν το έναυσμα ώστε να πάρετε το βελονάκι και να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τσάντες;
Κλείσιμο
Όλα ξεκίνησαν όταν στη ζωή μου ήρθε η εγγονή μου, η Φένια. Θέλοντας να ζήσω την κάθε της μέρα από κοντά, αποφάσισα να εγκαταλείψω μία επιτυχημένη πορεία στο χώρο του αυτοκινήτου και να μείνω στο σπίτι. Η κάθε μέρα μαζί της, μου ξυπνούσε τις μνήμες της δικής μου παιδικής ηλικίας και ζωντάνευε στα μάτια μου την εικόνα της δικής μου γιαγιάς να πλέκει με το βελονάκι της κι εγώ να μπερδεύομαι στα νήματά της. Αυτή μου η θύμηση και η άρνησή μου να μείνω άπρακτη με έκαναν να “ξεθάψω” το βελονάκι και τις γνώσεις που είχα πάρει από τη γιαγιά μου. Έφτιαξα ένα φορεματάκι για την Φένια και αμέσως μετά το αξεσουάρ της μικρής μου κυρίας, την τσαντούλα της. Η χαρά μου ήταν μεγάλη και καμάρωνα τα “έργα των χειρών μου” βλέποντάς την να τα φοράει. Ήταν τόσο ιδιαίτερα, ήταν χειροποίητα, ήταν αυθεντικά. Ξάφνου, ένιωσα “δημιουργός” και έπλεξα και για μένα μία τσάντα. Ήταν τόσο κολακευτικά τα λόγια και τα σχόλια που απέσπασα από τις φίλες μου, όταν την “λανσάρισα”, που μου έδωσαν την ώθηση να φτιάξω κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη και να διοχετεύω στις δημιουργίες μου το μεράκι μου, τα συναισθήματά μου, την αγάπη μου, την τρέλα μου. Έτσι, γεννήθηκε η “Loca Fenica”, ένα brand που απευθύνεται στις γυναίκες που αγαπούν το χειροποίητο, το διαφορετικό, το μοναδικό. Σε μια εποχή όπου το επίθετο “μοναδικός” κολλάει καταχρηστικά σε οτιδήποτε, θεωρώ ότι δίπλα σε μια τσάντα Loca Fenica, κυριολεκτεί! 

- Πώς θα χαρακτηρίζατε τις τσάντες σας με μία λέξη;
Loca (Τρέλα!). Όπως ακριβώς η τρέλα μου για την εγγονή μου, η τρέλα μου για τη ζωή, η τρέλα της γυναίκας για το μοναδικό και αυθεντικό αξεσουάρ σε μία εποχή όπου τα πάντα έχουν βιομηχανοποιηθεί και τ' ανθρώπινα χέρια έχουν αντικατασταθεί από μηχανήματα και κομπιούτερ. Η επιστροφή στο χειροποίητο μας δίνει ελπίδα και μας κάνει να πιστέψουμε και πάλι σε χαμένες αξίες.

- Τι διαφορετικό έχουν οι τσάντες σας από εκείνες του εμπορίου;
Οι τσάντες Loca Fenica είναι 100% χειροποίητες, πλεγμένες και ραμμένες στο χέρι. Κάθε τσάντα έχει την διαφορετικότητά της, το δικό της ύφος, το δικό της χρώμα, την δική της έμπνευση και δεν μοιάζει με καμία άλλη της συλλογής. Επιλέγω μόνο ελληνικά προϊόντα υψηλής αισθητικής και ανθεκτικότητας που να ανταποκρίνονται στο γούστο και στις απαιτήσεις της κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Επιπρόσθετα είναι σημαντικό το service το οποίο προσφέρουμε δωρεάν σε περίπτωση κάποιας φθοράς.           

- Πόσο προσιτές είναι στη μέση Ελληνίδα εν καιρώ κρίσης;
Οι Loca Fenica έχουν μία τίμια και προσιτή τιμή που επιτρέπει σε κάθε γυναίκα που θέλει να την αποκτήσει. Όταν αγοράζεις κάτι χειροποίητο δεν πληρώνεις απλώς τα υλικά, αλλά αγοράζεις τον χρόνο, την προσπάθεια, την αγάπη και την αφοσίωση που έχει αφιερώσει ο δημιουργός. 

- Πώς καταφέρνετε να ανταποκρίνεστε σε τόσες υποχρεώσεις καθώς είστε σύζυγος-μητέρα και γιαγιά που περνάει πολλές ώρες με την εγγονή της;
Όταν θέλεις να κάνεις το χόμπι σου, τον βρίσκεις τον χρόνο. Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα, η ζωή γίνεται χόμπι και κυλάει ευχάριστα ενώ διαλύεται αυτόματα κάθε αγχωτική σκέψη για το πως θα κυλήσει η επόμενη μέρα στη δουλειά. Είμαι ικανοποιημένη που ανακάλυψα ότι έχω το ταλέντο να δημιουργώ και μπορώ να το “χωράω” μέσα σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις μου.  

- Είναι εύκολο να κάνουμε το ταλέντο μας δουλειά και να πετύχουμε; Τι μήνυμα στέλνετε στις γυναίκες;
Όλοι έχουμε τα χόμπι μας, τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις μας. Το μήνυμά μου είναι ότι ανεξάρτητα από την ηλικία μας μπορούμε να ασχοληθούμε και επαγγελματικά με το πάθος μας. Όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκεί σ' αυτό που κάνουμε να βάζουμε την αγάπη και το μεράκι μας. Μην διστάζετε να δημιουργείτε! Κανείς δεν γεννήθηκε δημιουργός. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που αγαπάτε να κάνετε και αξιοποιήστε τις ικανότητές σας σ' αυτό που σας εκφράζει. Ανακαλύψτε τι είναι αυτό στο οποίο προτιμάτε να αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας και δοκιμάστε να το μετατρέψετε σε δημιουργική απασχόληση. Και μην ξεχνάτε πως η ενασχόληση με το χόμπι μας είναι ένας τρόπος να ασκήσουμε τις δεξιότητές μας και να ξεκολλήσουμε το μυαλό μας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και μην ξεχνάμε ότι η δημιουργία και η ενασχόληση δεν έχουν ηλικία.     

- Πώς αποφασίσατε να διαθέσετε κάποια από τα χρήματα από τις πωλήσεις στο Make a Wish;

Σαν μαμά και γιαγιά είμαι αρκετά ευαίσθητη με τα παιδιά και ιδίως με εκείνα που υποφέρουν . Γι' αυτό θέλω να συνεισφέρω με τον δικό μου τρόπο στην πραγματοποίηση των ευχών τους. Εχω ήδη συμμετάσχει σε bazaar για την ενίσχυση του “make a wish”, αλλά ανεξάρτητα απ' αυτό, η προσωπική δέσμευση μου, είναι ότι με την πώληση κάθε τσάντας , ένα ποσόν να μπαίνει στον κουμπαρά του “make a wish”. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο η κάθε τσάντα Loca Fenica  είναι η τσάντα της καρδιάς μας...  

- Πού μπορεί να βρει κάποιος τις τσάντες Loca Fenica;

Στην ιστοσελίδα Loca Fenica στο facebook, σε επιλεγμένα καταστήματα ενώ σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το e-shop μας. Επίσης, αν θέλει κάποιος να τις δει από κοντά μπορεί να μας επισκεφθεί στο showroom - Ελαιών 31 στην Κηφισιά. 



Δείτε φωτογραφίες 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης