Οι «αμαζόνες» που δαμάζουν τους αιθέρες και κάνουν πάταγο στο Instagram

Οι «αμαζόνες» που δαμάζουν τους αιθέρες και κάνουν πάταγο στο Instagram

«Εισέβαλαν» σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικά ανδρικός και ετοιμάζονται να τον κατακτήσουν

Οι «αμαζόνες» που δαμάζουν τους αιθέρες και κάνουν πάταγο στο Instagram
Οι άντρες συνεχίζουν να κυριαρχούν στον χώρο της αεροπορίας, όμως ο αριθμός των γυναικών πιλότων ολοένα και αυξάνεται, γκρεμίζοντας τα στερεότυπα και κατακτώντας μαζί με τους αιθέρες και το Instagram με τις φωτογραφίες που ανεβάζουν από τα κόκπιτ.

Οι αμαζόνες των ουρανών με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ότι ο χώρος δεν είναι αποκλειστικά για το αντίθετο φύλο και εμπνέουν άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να γίνουν πιλότοι. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το κίνητρο των ταξιδιών σε όλον τον κόσμο, κάτι που επιδεικνύουν με ευτυχία οι γυναίκες πιλότοι στα social media και κερδίζουν εκατοντάδεςfollowers καθημερινά.

Είναι πραγματικά θετικό κάποιες γυναίκες να ταράζουν τα νερά σε ένα επάγγελμα που είχε καθιερωθεί ως ανδρικό και να αποτελούν έμπνευση για εκατοντάδες ομόφυλές τους. 

Γνωρίστε μερικές από τις αμαζόνες που κυριαρχούν σε αέρα και Instagram.

Η Eva Claire Marseille (@flywitheva) είναι 31 ετών και είναι από την Ολλανδία. Είναι πιλότος σε Boeing 737 και στο Instagram έχει 33.700 followers! 
Κλείσιμο

Συνηθίζει να ποστάρει ενθαρρυντικά γνωμικά, τα οποία την βοήθησαν στην καριέρα της και με τη σειρά της θέλει να εμπνεύσει και άλλες κοπέλες να πράξουν το ίδιο. Ένα από αυτά είναι: «Η απόσταση ανάμεσα στα όνειρα και στην πραγματικότητα ονομάζεται πειθαρχία». 







Για την τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines πετά η Eser Aksan Erdogan (@echosierra85). Η επίσης 31χρονη κυβερνήτης γεννήθηκε στην Ολλανδία, αλλά πλέον ζει στην Κωνσταντινούπολη απ' όπου απογειώνει τα Boeing 737 της εταιρείας. Με τις φωτογραφίες της έχει καταφέρει να προσελκύσει 61.300 followers στο Instagram.







«Ιπτάμενη Ολλανδέζα» είναι και η Lindy Kats (@pilot_lindy), αν και ζει πια στην Ιταλία. Μόλις 23 ετών χειρίζεται Boeing 717 και συνηθίζει να ανεβάζει φωτογραφίες από το κόκπιτ, κάτι που έχει βοηθήσει στο να έχει 43.000 followers στο Instagram.





Από τη Σουηδία κατάγεται η 24χρονη Maria Fagerström (@mariathepilot), η οποία ακολούθησε το όνειρό της ταράζοντας τα νερά της βιομηχανίας. Η Maria έχει πλέον τη βάση της στα Κανάρια Νησιά και πετά με Boeing 737.



Η Maria συνήθως κάνει δίδυμο με μια συνονόματή της, την Maria Pettersson που αρχίζει κι εκείνη να κάνει τη διαφορά στο Instagram ως @pilotmaria. Η έτερη Maria όταν δεν πετά αεροσκάφη, της αρέσει να περνά τον χρόνο της κάνοντας kite-surfing και γιόγκα στις παραλίες.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης