Τέσσερα χρόνια χωρίς το βασιλιά της ποπ, Michael Jackson

Τέσσερα χρόνια χωρίς το βασιλιά της ποπ, Michael Jackson

Οι εισαγγελείς έδειξαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και δείχνει τον Jackson νεκρό σε κρεβάτι του νοσοκομείου

Τέσσερα χρόνια χωρίς το βασιλιά της ποπ, Michael Jackson
Ήταν 25 Ιουνίου του 2009, όταν ο βασιλιάς της pop Michael Jackson άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 50 ετών. Ο θάνατός του συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη και βύθισε στο πένθος εκατομμύρια θαυμαστές του. Η εικόνα με τον Michael Jackson, διασωληνωμένο, στο φορείο του ασθενοφόρου κάνει σε μόλις λίγα λεπτά, τον γύρο του κόσμου!

O Jackson έχασε τις αισθήσεις του στην πολυτελή κατοικία που νοίκιαζε στον αριθμό 100 της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες. Οι προσπάθειες ανάνηψης του προσωπικού του ιατρού Kόναρντ Μάρεϊ απέβησαν άκαρπες. Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίσθηκαν κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες και για μία ώρα μετά την άφιξή του εκεί, στις 1.13 π.μ. Κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26 π.μ. (τοπική ώρα).
Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο και ακόμα και κατάρρευση γνωστών μηχανών αναζήτησης.Η υγεία του Jackson τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Η κηδεία του "Βασιλιά της Ποπ" έγινε στις 07/07/2009, ημέρα Τετάρτη, και συγκεκριμένα στις 8:00 πμ ώρα Αμερικής, 6:00 μμ ώρα Ελλάδος, στο κοιμητήριο του Φόρεστ Λόουν, ενώ η δημόσια επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε 2 ώρες αργότερα στο Staples Center, γήπεδο της ομάδας μπάσκετ του Λος Άντζελες, LA Lakers, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές απ' όλο τον κόσμο.
Λίγες εβδομάδες πριν το θάνατο του  ο Jacko είχε ανακοινώσει επίσημα την επιστροφή του στη σκηνή, με την συναυλία - υπερπαραγωγή "This is it".

Κλείσιμο
Και οι 50 συναυλίες που είχε αποφασίσει να κάνει ήταν  "sold out" από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 1 εκ. θαυμαστές θα τον απαλάμβαναν.

Ήταν καταπονημένος, εξαρτημένος, εθισμένος και δεν είχε την απαραίτητη δύναμη για να το κάνει, παρά το γεγονός, ότι κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες από τις πρόβες, που τον έδειχναν να προσπαθεί...


Ο Michael  Jackson έβαλε τη σφραγίδα του στην pop και ήταν το απόλυτο είδωλο της μουσικής βιομηχανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης