Πέντε στέκια για Freddo στην Αθήνα

Πέντε στέκια για Freddo στην Αθήνα

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε για σένα πέντε ξεχωριστά καφέ σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, ώστε να κινηθείς σε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Πέντε στέκια για Freddo στην Αθήνα
Το θερμόμετρο «χτυπάει» κόκκινο αλλά εσύ δεν έχεις καμία απολύτως διάθεση να πας στην παραλία. Λίγο η κίνηση, λίγο ο... κακός χαμός στα μαγαζιά, αρκούν να σε κρατήσουν μακριά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως χρειάζεται να βγάλεις όλο το καλοκαίρι κλεισμένος στο σπίτι.

Υπάρχουν κι άλλα απολαυστικά πράγματα να κάνεις, όπως το να απολαύσεις έναν καλό παγωμένο καφέ σε μία ωραία καφετέρια. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε για σένα πέντε ξεχωριστά καφέ σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, ώστε να κινηθείς σε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.
Κλείσιμο

Mind the Cup



Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς φθάνοντας στο Mind The Cup στο Περιστέρι είναι η ξεχωριστή διακόσμηση του μαγαζιού. Με λίγα τραπέζια, και το ξύλο και το μέταλλο να κυριαρχούν στον χώρο, σου θυμίζει έντονα καφέ που θα συναντούσες και στο κέντρο - στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για παράδειγμα.

«Το Mind the Cup», μας λέει ο Χρήστος Καβράκος, «είναι ένα παιχνίδι για μας που δουλεύουμε εδώ, γιατί κάθε μέρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Δημιουργούμε στον κόσμο πάντα κάτι ωραίο». Αυτή την περίοδο προτείνουμε να βρεθείς στον χώρο απόγευμα και να καθίσεις στα τραπέζια που υπάρχουν έξω, απολαμβάνοντας τον καφέ σου και βλέποντας τον κόσμο να περνάει.

Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι
Τηλέφωνο: 2105776010


Λόλα



Η Λόλα βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα και λειτουργεί από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για ποτό. Θα την βρεις σχεδόν πάντα με κόσμο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να στριμωχτείς για να απολαύσεις τον καφέ σου: όσοι δεν χωράνε απλά πάνε αλλού. Μάλιστα ένα άλλο μεγάλο συν του μαγαζιού είναι οι προσιτές τιμές του, με τον Freddo Espresso στα 2 ευρώ και τον Freddo Cappuccino στα 2,5.

«Στο μαγαζί θα ακούσει κανείς κυρίως jazz μουσική, ενώ στο κάτω όροφο φιλοξενούνται πολλές φορές εκθέσεις», τονίζει ο Νίκος Σμυρνάκης.

Σε περίπτωση τώρα που δεν υπάρχει έκθεση, μπορείς να παίξεις πινγκ πονγκ στο τραπέζι που βρίσκεται στο κέντρο του κάτω ορόφου.

Κειριάδων 11, Κάτω Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 2130159902


Small8



Μικρό και γλυκό, το Small8 είναι ένα από τα καφέ που ξεχωρίζουμε στο all time classic Παγκράτι.

«Το ονομάσαμε έτσι επειδή είναι στο νούμερο 8 -της οδού Αρχελάου- και είναι και μικρό», μας εξηγεί ο Μίλτος Ευθυμιάδης. Ο χώρος έχει industrial αισθητική ενώ πέρα από τον καφέ μπορείς να πιεις και ωραία κοκτέιλ τις βραδινές ώρες.

«Ξεκινάμε από το πρωί στις 10 και στη διάρκεια της ημέρας έχουμε κάποια πιάτα και κάποιες σαλάτες, ενώ το βράδυ», καταλήγει, «συνεχίζουμε με ποτό. Μας αρέσουν πολύ και οι μουσικές που παίζουμε και δίνουμε αρκετή έμφαση σ’ αυτό το κομμάτι».

Αρχελάου 8, Παγκράτι
Τηλέφωνο: 2155308846

Mona's



Στο Mona’s αξίζει να βρεθείς μόνο και μόνο για τον εξαιρετικό Freddo Cappuccino του. Πέρα από τον καφέ όμως, δεν γίνεται να σου περάσει αδιάφορη η διακόσμηση του μαγαζιού καθώς και η ευγενική εξυπηρέτηση.

«Βρισκόμαστε στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, σε ένα πολύ ζεστό μέρος, με ευχάριστα ποτά, καλή μουσική και όμορφο κόσμο», υποστηρίζει ο Ιάκωβος Αποστολάκος. Αν σε πάρει το βράδυ, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα κοκτέιλ του: από πλευράς μας σου προτείνουμε το -κλασσικό αλλά εξαιρετικό- Apple Martini.

Σωκράτους 5, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 2106816590


Tailor Made



Ένα από τα παλιότερα στέκια της πλατείας Αγίας Ειρήνης είναι το Tailor Made. Το όνομα του σημαίνει κομμένο και ραμμένο πάνω σου, οπότε αυτή είναι και η φιλοσοφία του μαγαζιού.

«Σε αυτόν που έρχεται στο μαγαζί, προσπαθούμε να του φτιάξουμε καφέ και κοκτέιλ έτσι ακριβώς όπως τα θέλει», μας λέει ο Τάσος Δεληχρήστος και συνεχίζει: «Φέρνουμε καφέ από όλο τον κόσμο, τον καβουρδίζουμε και προσπαθούμε να αναδείξουμε τα γευστικά χαρακτηριστικά από κάθε χώρα».

Από τα πιο hot σημεία της πόλης αυτή τη στιγμή, κατάλληλο για όλες τις ώρες αν έχεις όρεξη να δεις αρκετό κόσμο.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2-4, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2130049645

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης