7ο Spetses mini Marathon με ρεκόρ συμμετοχών και celebrities

7ο Spetses mini Marathon με ρεκόρ συμμετοχών και celebrities

Ξεκινάει και πάλι το πιο διάσημο αθλητικό event, το Spetses Mini Marathon στο μαγικό νησί των Σπετσών την Παρασκευή 6/10-8/10

7ο Spetses mini Marathon με ρεκόρ συμμετοχών και celebrities
Μια διοργάνωση που έχει πια γίνει σταθμός, αυτή που καθιέρωσε το θεσμό του Μαραθωνίου εκτός Αθηνών και έγινε διάσημη σε όλες τις μεριές του πλανήτη ξεκινάει και πάλι: την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου δίνει και πάλι ραντεβού το Spetses Mini Marathon στο πανέμορφο νησί των Σπετσών και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτώβρη με επιπλέον events και εκπλήξεις.

Παρουσιάζοντας διαρκή ανάπτυξη από το 2011, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο αγώνας αποτελεί πια θεσμό έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της ελληνικής και διεθνούς φίλαθλης κοινής γνώμης. Και πάλι θα δούμε τη Μπο Ντέρεκ, μαζί με άλλους διάσημους να φοράνε τις αθλητικές τους φόρμες και να τρέχουν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο-απολαμβάνοντας τις ομορφιές των Σπετσών.

Κλείσιμο


Έχοντας αποσπάσει ήδη 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσμίου κύρους European Business Awards, το μεγαλύτερο multi-sport event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

Γι αυτό και το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που σπεύδουν δώσουν το «παρών»: όπως ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Ρίο Παναγιώτης Μάντης, οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Ιστιοπλοϊα Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Νόρα Δράκου, ο Χρήστος Χαρατάσος, ο κορυφαίος έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης της #TeamGarminGreece, καθώς και οι καταξιωμένοι Μαραθωνοδρόμοι Γιώργος Σίκαλος και Δημήτρης Κορολόγος από την ομάδα της Herbalife Nutrition. 

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα ανοίξει με το «Sunset Yoga» από τα Holmes Place, τον Wellness Partner του SMM 2017, και θα συνεχιστεί με τα καθιερωμένα πλέον 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα.



Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, καθώς και το 2ο Spetses SUP event.

Η καινοτομία στη φετινή διοργάνωση αφορά στο Bring a Tree, μία πρωτοποριακή κοινωνική κίνηση ευαισθητοποίησης του κόσμου έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στο νησί των Σπετσών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η διοργάνωση καλεί όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και μη, να προσφέρουν από ένα χαλέπιο πεύκο (ή να συμβάλλουν μέσω της καταβολής του αντίστοιχου αντιτίμου) ούτως ώστε να γίνει η προγραμματισμένη αναδάσωση του νησιού μέσα στο 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση της και η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη επισήμανε: «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική οικονομία, με αφίξεις ακόμη και από τη Νέα Ζηλανδία. Είμαστε διπλά περήφανοι, τόσο λόγω της δημιουργίας του νέου, καινοτόμου μας application όσο και της κίνησης «Bring a Tree» για την αναδάσωση του αγαπημένου μας νησιού». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης