Κύπρος: Προσφέρει υποδομές στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

Κύπρος: Προσφέρει υποδομές στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

Σήμερα επισκέπτεται την Κύπρο η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας η οποία θα έχει διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογο της Χριστόφορο Φωκαΐδη και θα επισκεφθούν το Κέντρο Επιχειρήσεως «Ζήνων» και το γερμανικό απόσπασμα που συμμετέχει στη UNIFIL και εδρεύει στη Λεμεσό

Κύπρος: Προσφέρει υποδομές στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα
Στο σκληρό πυρήνα των χωρών μελών της ΕΕ που θα μετέχουν στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Αμυντική Συνεργασία (PESCO), επιδιώκει να βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας« Πολίτης», προχωρά στην επέκταση της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στη περιοχή Ζύγι (κοντά στη Λεμεσό) ώστε να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ελλιμενισμού σε μεγάλα πολεμικά σκάφη ευρωπαϊκών χωρών. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020. Παράλληλα εκσυγχρονίζεται και η Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, η οποία θα φιλοξενεί ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα χρησιμοποιούν το κυπριακό έδαφος ως ορμητήριο για επιθετικούς σκοπούς. Οι δύο βάσεις σε συνδυασμό με το Κέντρο Επιχειρήσεων «Ζήνων» στη Λάρνακα αποτελούν σημαντικές υποδομές που θα προσφέρει η Κύπρος για τους σκοπούς της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας. Επίσης θα λάβει μέρος σε κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα και κοινές δράσεις στο τομέα της ασφάλειας με άλλες χώρες.

Σήμερα επισκέπτεται την Κύπρο η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας η οποία θα έχει διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογο της Χριστόφορο Φωκαΐδη και θα επισκεφθούν το Κέντρο Επιχειρήσεως «Ζήνων» και το γερμανικό απόσπασμα που συμμετέχει στη UNIFIL και εδρεύει στη Λεμεσό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης