Ιερόσυλοι ξήλωσαν εικόνες από ναό κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

Ιερόσυλοι ξήλωσαν εικόνες από ναό κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

Φαίνεται πως ήταν έργο των αδίστακτων ιερόσυλων από την Αλβανία, που περνούν κάθε τόσο τα σύνορα και έχουν κλέψει κατά καιρούς εκατοντάδες θρησκευτικά κειμήλια για να τα πουλήσουν κυρίως σε συλλέκτες

Ιερόσυλοι ξήλωσαν εικόνες από ναό κοντά στα σύνορα με την Αλβανία
Οι συμμορίες ιερόσυλων που λυμαίνονται εδώ και χρόνια τις εκκλησίες και τα μοναστήρια στα ελληνικά χωριά της μεθορίου με την Αλβανία, «χτύπησαν» για μια ακόμη φορά στον ακριτικό οικισμό Αργυροχώρι του Πωγωνίου χωρίς να τους αντιληφθούν οι μόλις επτά κάτοικοι.

Οι δράστες υπολογίζεται ότι εισέβαλαν κάποια στιγμή μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που δεν είχε λειτουργήσει από τη νύχτα της Ανάστασης και μετά. Έτσι, έδρασαν ανενόχλητοι και «ξήλωσαν» ένδεκα παλιές εικόνες άγνωστης αξίας από το τέμπλο του ναού. Η κλοπή έγινε αντιληπτή μόλις το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, από τον επίτροπο της εκκλησίας ο οποίος βρήκε παραβιασμένη την πόρτα.

Κλείσιμο
Για τη διάρρηξη και τη λεηλασία της εκκλησίας ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου που διενεργεί προανάκριση. Ωστόσο, φαίνεται πως ήταν έργο των αδίστακτων ιερόσυλων από την Αλβανία, που περνούν κάθε τόσο τα σύνορα και έχουν κλέψει κατά καιρούς εκατοντάδες θρησκευτικά κειμήλια για να τα πουλήσουν κυρίως σε συλλέκτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης