Την ακύρωση των εκλογών στην Ολυμπιακή Επιτροπή ζητούν 13 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών

Την ακύρωση των εκλογών στην Ολυμπιακή Επιτροπή ζητούν 13 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών

Ανάμεσά τους οι Ισίδωρος Κούβελος, ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός, Πέτρος Συναδινός

Την ακύρωση των εκλογών στην Ολυμπιακή Επιτροπή ζητούν 13 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών
Δέκα τρεις εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας
  να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, αλλά και απόφαση με την οποία να αναστέλλονται  τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τα οποία ανέδειξαν  νέο προεδρείο (με πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Καπράλο, γενικό γραμματέα τον Εμμανουήλ Κολυμπάδη), ενώ παράλληλα εκλέχθηκαν πρόεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, κ.ά. φορέων.

Κλείσιμο
Μεταξύ των 13 που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  είναι ο Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μητσοτάκη), ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός, Πέτρος Συναδινός.

Όπως εξιστορούν,  υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελα σε νοσοκομείο, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν και να οριστεί στο μέλλον άλλη νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι  αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

Όμως, παρ΄ όλα αυτά, την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 13 από τους 27  εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα, χωρίς να έχουν συγκληθεί από τον καθ΄   ύλην αρμόδιο Χαράλαμπο  Νικολάου. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ,  εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των  άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.

Οι 13 υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, η σύγκλιση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες. Ακόμη, σημειώνουν ότι κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να συγκαλέσει την Ολομέλεια εκτός του Χαράλαμπου  Νικολάου, πολύ περισσότερο όταν ορίστηκε άλλος προεδρεύων στη θέση του προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές.

Επίσης, υποστηρίζουν οι 13 ότι παραβιάστηκε   ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας  και οι καταστατικές αρχές του ΕΟΕ.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούν να ακυρωθεί η έως τώρα διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποι του ΕΟΕ και κατά το στάδιο των εκλογών  να τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις από το καταστατικό.
Τέλος, πλέον των άλλων (προσωρινή διαταγή και αναστολή) ζητούν και να ακυρωθεί η όλη διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης