Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εργαζόμενων της Περιφέρειας Αττικής με τη Ρένα Δούρου

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εργαζόμενων της Περιφέρειας Αττικής με τη Ρένα Δούρου

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στην Περιφερειάρχη τους προβληματισμούς τους σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εργαζόμενων της Περιφέρειας Αττικής με τη Ρένα Δούρου
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση των  εκπροσώπων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής με την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, όπου της έθεσαν τους προβληματισμούς τους και διαφώνησαν σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων, Βέτα Πανουτσάκου, η κ. Δούρου τους άκουσε με προσοχή όμως η συνάντηση απέβη άκαρπη καθώς τους υπογράμμισε ότι η τροποποίηση θα γίνει για να βελτιώσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και όχι για να τις αποδυναμώσει.

Νωρίτερα, με με αφορμή την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας ο σύλλογος υπαλλήλων περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο της Περιφέρειας Αττικής ζητώντας συνάντηση με την κυρία Δούρου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της περιφέρειας η Περιφερειακή Αρχή προχωράει σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών της ακολουθώντας πιστά τις αντιλαϊκές της επιλογές, χωρίς να υπολογίζει καμιά πρότασή τους και  χωρίς να στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών  αναγκών.
Κλείσιμο



Οι εργαζόμενοι της περιφέρειας Αττικής μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν πως στην τροποποίηση του οργανισμού της εσωτερικής λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί και αξιολόγηση των δομών και σε περιγραφή των θέσεων εργασίας, υλοποιώντας όλο το πλαίσιο των μνημονιακών κυβερνήσεων τονίζοντας πως ο εκσυγχρονισμός που θα γίνει θα είναι προς το χειρότερο για τον υπάρχοντα οργανισμό.

Τέλος καταγγέλλουν ότι συγχωνεύει υπηρεσίες, που δεν έχουν καμιά συνάφεια αρμοδιότητας (Τμήμα Εργασίας (αλλοδαποί) και Τμήμα Επαγγέλματος) και διαχωρίζει άλλες (Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφερειακών Ενοτήτων) αδιαφορώντας για τις δυσλειτουργίες, που θα προκαλέσει ενώ ταυτόχρονα διατηρεί χωριστές υπηρεσίες στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά και Νήσων, όπως τις Δ/νσεις Υγειονομικού Ελέγχου και τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, παρά τις επανειλημμένες σοβαρές και αντικειμενικές διαμαρτυρίες των εργαζομένων για ελλείψεις προσωπικού σε αυτές, γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι χρήσιμη η διατήρηση πολλών τέτοιων «μαγαζιών», ενώ συγχωνεύει Υπηρεσίες όπως τις Δ/νσεις Ανάπτυξης με μοναδικό σκοπό την δημιουργία «δεξαμενής» υπαλλήλων προς «μετακίνηση».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης