Θα διακινούσαν 258 κιλά χασίς σε Ελλάδα και εξωτερικό

Θα διακινούσαν 258 κιλά χασίς σε Ελλάδα και εξωτερικό

Έντεκα συλλήψεις μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας

Θα διακινούσαν 258 κιλά χασίς σε Ελλάδα και εξωτερικό
Κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο του τόνου (!) ήταν το χασίς που είχαν εισάγει από την Αλβανία και σκόπευαν να διακινήσουν στην Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας!

Κατά την διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών συνελήφθησαν ένδεκα μέλη της σπείρας, έξι Έλληνες ηλικίας 20 ως 48 χρόνων και μία 19χρονη Ελληνίδα και τρεις Αλβανοί ηλικίας 33, 36 και 40 χρόνων μαζί με μία 21χρονη ομοεθνή τους.

Κλείσιμο
Όλοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους, άλλοι για τη μεταφορά και την εισαγωγή των ναρκωτικών από ξηρά με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και από θάλασσα με φουσκωτό σκάφος που εντοπίστηκε σε ένα λιμάνι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε, άλλοι για την απόκρυψη των φορτίων σε χώρους του κυκλώματος και άλλοι για την διακίνηση.



Τις θαλάσσιες μεταφορές του χασίς από την Αλβανία στην Θεσπρωτία οργάνωνε ο 40χρονος Αλβανός, ενώ ο 33χρονος ομοεθνής του ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και συντόνιζε τη χερσαία μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 31χρονος Έλληνας, που ήταν υπεύθυνος για την στρατολόγηση νέων μελών της οργάνωσης.

Στους χώρους και τα οχήματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας και στο Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας, κατασχέθηκαν 257 κιλά και 845,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,9 γραμμάρια του ναρκωτικού MDMA, δυο ζυγαριές ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης, 35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και μια 25 κινητά σιδερογροθιά.

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ακόμη 5.730 ευρώ και 100.200 αλβανικά λεκ ως προερχόμενα από την διακίνηση του χασίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών που τους άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης