Σπάρτη: Πολύωρη καταδίωξη μέσα στη νύχτα για Ρουμάνους λαθροθήρες

Σπάρτη: Πολύωρη καταδίωξη μέσα στη νύχτα για Ρουμάνους λαθροθήρες

Οι δύο αλλοδαποί πρόλαβαν και πέταξαν την μία καραμπίνα - Το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από δύο χιλιόμετρα

Σπάρτη: Πολύωρη καταδίωξη μέσα στη νύχτα για Ρουμάνους λαθροθήρες
Δεν τους έφταναν οι Έλληνες, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους αλλοδαπούς λαθροθήρες οι θηροφύλακες! Μάλιστα, χρειάστηκε πολύωρη καταδίωξη μέσα στη νύχτα ώσπου να καταφέρουν να συλλάβουν τους δυο Ρουμάνους που εντόπισαν στον οικισμό Σωτήρα του δημοτικού διαμερίσματος Ανωγείων στον Δήμο Σπάρτης.

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Σπάρτης και Γυθείου έκαναν σήμα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Οι θηροφύλακες ακολούθησαν το όχημα και κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν μετά από δυο χιλιόμετρα. Όμως, μέσα βρήκαν μόνο μια θήκη όπλου χωρίς το όπλο.

Κλείσιμο
Όπως αποδείχθηκε από την εξονυχιστική έρευνα στην περιοχή, οι αλλοδαποί λαθροθήρες είχαν πετάξει από το παράθυρο του οχήματός τους την κυνηγετική καραμπίνα που ανήκε στον έναν από αυτούς και είχε μέσα τρία φυσίγγια. Το όπλο κατασχέθηκε και το δασαρχείο Σπάρτης υπέβαλε μήνυση για παραβάσεις των νόμων περί θήρας και περί όπλων στους δυο Ρουμάνους, οι οποίοι ή δεν είχαν προλάβει να θανατώσουν κάποιο θήραμα ή κατάφεραν να το ξεφορτωθούν κατά την διάρκεια της καταδίωξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης