Νομική Σχολή Αθηνών: Ελέυθεροι αφέθηκαν οι 28 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα μετά την κατάληψη

Νομική Σχολή Αθηνών: Ελέυθεροι αφέθηκαν οι 28 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα μετά την κατάληψη

Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν νωρίτερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο - Φωτογραφίες από την κατάληψη

nomiki_in__13_
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 28 συλληφθέντων από την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα στους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για πέντε πλημμελήματα, τα οποία είναι τα εξής: Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ' εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν νωρίτερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 αλληλέγγυοι προς υποστήριξή τους.

Ωστόσο, για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων.

Κλείσιμο
Οι 28 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα είναι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο κάλεσε ως μάρτυρες έναν αστυνομικό και το φύλακα της Νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική είχαν στήσει οι καταληψίες, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Φωτογραφίες μέσα από την κατάληψη:
nomiki_in__10_
nomiki_in__9_
nomiki_in__11_
nomiki_in__13_
nomiki_in__6_
nomiki_in__5_
nomiki_in__1_
nomiki_in__2_
nomiki_in__12_
nomiki_in__8_

Βίντεο με φοιτητές που διαδηλώνουν έξω από την Νομική:

Κατάληψη στη Νομική Σχολή (2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης