Στην κορυφή του Ολύμπου με τροχοκάθισμα ο παραπληγικός πρώην καταδρομέας Γιώργος Τίρρης

Στην κορυφή του Ολύμπου με τροχοκάθισμα ο παραπληγικός πρώην καταδρομέας Γιώργος Τίρρης

Ο νεαρός έφερε σε πέρας την τολμηρή ορειβατική αποστολή μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με τη δύναμη χεριών και ψυχής, αλλά και με την υποστήριξη που είχε από ομάδα Κύπριων καταδρομέων αλλά και τον Σύνδεσμο «Ηλιαχτίδα Ζωής» για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Στην κορυφή του Ολύμπου με τροχοκάθισμα ο παραπληγικός πρώην καταδρομέας Γιώργος Τίρρης
«Όλα μπορούν να γίνουν» με αυτό το σύνθημα ο 27χρονος παραπληγικός πρώην καταδρομέας Γιώργος Τίρρης από τη Λάρνακα, κατάφερε να ανεβεί με το τροχοκάθισμά του στον Όλυμπο, σε ύψος 2911 μέτρα «κατακτώντας» την κορυφή.

Ο νεαρός έφερε σε πέρας την τολμηρή ορειβατική αποστολή μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με τη δύναμη χεριών και ψυχής, αλλά και με την υποστήριξη που είχε από ομάδα Κύπριων καταδρομέων αλλά και τον Σύνδεσμο «Ηλιαχτίδα Ζωής» για παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Κλείσιμο


Ο 27χρονος Γιώργος ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι καθηλωμένος σε τροχοκάθισμα, ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, έχει βάλει στόχο να καταφέρνει αυτά που δεν μπορούν ή δεν τολμούν ακόμα και αρτιμελείς.  Μάλιστα έχει κάνει ήδη ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από τα 11.000 πόδια, καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, έχει καταρριχηθεί με αυτό από τον πύργο εκπαίδευσης καταδρομέων στην Κύπρο και τώρα «κατέκτησε» μέχρι και την κορυφή του Ολύμπου. 

Αν και η βροχή  έπεφτε ασταμάτητα και το θερμόμετρο «φλέρταρε» με το αρνητικό πρόσημο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αυτό δεν πτόησε τον 27χρονο και τα μέλη της ορειβατικής ομάδας, που ξεκίνησαν στις 8 το πρωί το δύσκολο εγχείρημα, υπό την καθοδήγηση ντόπιων οδηγών βουνού. Επίσης, η ομάδα ήρε αντιμέτωπη στη μέση της διαδρομής με τους θυελλώδεις ανέμους, την πυκνή ομίχλη αλλά και το στρωμένο χιόνι. 



«Ήταν δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο από όσο περιμέναμε, ενώ δεν είχαμε σύμμαχο και τον καιρό. Τα μονοπάτια ήταν δύσβατα, είχαν μεγάλες πέτρες και λάσπη, υπήρχαν σημεία όπου μετά βίας χωρούσε να περάσει το τροχοκάθισμα, και άλλα με επικίνδυνους γκρεμούς εκατοντάδων μέτρων που κάθε λάθος θα μπορούσε να στοιχίσει. Όμως, με τη βοήθεια όλων και την ψυχική δύναμη του Γιώργου τα καταφέραμε», είπε στο «Έθνος» ο πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας Ζωής», παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, Πανίκος Ξιούρουππας. 

Η ανάβαση στην κορυφή και η επιστροφή στο καταφύγιο είχαν διάρκεια πάνω από πέντε ώρες.



«Αισθάνομαι τιμή και δέος που κατάφερα να πατήσω στην κορυφή του Ολύμπου», είπε συγκινημένος και καταπονημένος ο 27χρονος, 

Η αποστολή αποτελούνταν από Κύπριους και Ελλαδίτες έφεδρους καταδρομείς, από μέλη τοπικής σχολής επιβίωσης της Ελασσόνας Λάρισας, καθώς και μέλη του Συνδέσμου Στήριξης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ηλιαχτίδα Ζωής», η οποία οργάνωσε το εγχείρημα, με τίτλο «Ολα μπορούν να γίνουν».



Ο Γιώργος Τίρρης ήταν ανέκαθεν ένα παιδί δραστήριο και δυναμικό. Ασχολήθηκε εντατικά με τη γυμναστική και τα extreme sports, ενώ υπηρέτησε στην 31η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι της Κύπρου. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, το 2009, δουλεύοντας σε οικοδομή για το μεροκάματο, έπεσε από τον 2ο όροφο, από ύψος 8 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στη σπονδυλική στήλη, και να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι. Έπειτα από δύο μήνες στην εντατική μονάδα και πέντε μήνες σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, πάλεψε με τα σωματικά και ψυχικά του τραύματα και αποφάσισε να μην το βάλει κάτω. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης