Λήστευαν και έκλεβαν κοσμηματοπωλεία και βενζινάδικα

Λήστευαν και έκλεβαν κοσμηματοπωλεία και βενζινάδικα

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν διέπραξαν και άλλες ληστείες ή κλοπές

Λήστευαν και έκλεβαν κοσμηματοπωλεία και βενζινάδικα
Ένοπλες ληστείες και κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και πρατήρια υγρών καυσίμων, πάντα με κλεμμένα οχήματα, είχε διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μια οργανωμένη σπείρα Ελλήνων κακοποιών με «εγκέφαλους» δυο νεαρά αδέλφια που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Η εξιχνίαση της δράσης της σπείρας ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον 22χρονο και διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητό του ο 23χρονος αδερφός του είχε τοποθετήσει κινητήρα και μηχανικά μέρη από άλλο όχημα, το οποίο είχε κλαπεί το Μάιο του 2015 από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Με το ίδιο αυτοκίνητο, στο οποίο έβαλαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, τα αδέλφια μαζί με τρεις συνεργούς τους διέρρηξαν ένα μήνα αργότερα ένα χρυσοχοείο στα Γιαννιτσά και άρπαξαν κοσμήματα.

Αλλάζοντας συνεχώς κλεμμένες πινακίδες στο ίδιο αυτοκίνητο και με ένα Ι.Χ. φορτηγό που επίσης έκλεψαν, τα μέλη της συμμορίας  είχαν αποπειραθεί να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στις Σέρρες το Μάιο του 2015, ενώ τον Ιούνιο λήστεψαν με την απειλή πιστολιού ένα κοσμηματοπωλείο στο Κιλκίς και έκλεψαν κοσμήματα. Η συνολική λεία τους ξεπερνά τα 85.000 ευρώ, ενώ είχαν κλέψει και άλλο ένα αυτοκίνητο. 

Τα αδέλφια δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους και των τριών συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και  διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν διέπραξαν και άλλες ληστείες ή κλοπές. Τα κλεμμένα μηχανικά μέρη που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 22χρονου αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης