Φθιώτιδα: Λαθρέμποροι θα διακινούσαν 113 κιλά καπνού

Φθιώτιδα: Λαθρέμποροι θα διακινούσαν 113 κιλά καπνού

Ο 60χρονος διακινητής από τη Λάρισα προμηθευόταν το εμπόρευμά του από έναν 50χρονο στην Μακρακώμη - Και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας

Φθιώτιδα: Λαθρέμποροι θα διακινούσαν 113 κιλά καπνού
Οργανωμένο λαθρεμπόριο καπνού έκαναν δυο Έλληνες από τη Λάρισα και τη Μακρακώμη Φθιώτιδας, που συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες στην κατοχή τους. Μάλιστα, ο δεύτερος είχε ξεκινήσει... περιοδεία στην Θεσσαλία για να μοιράσει στους συνεργάτες του τις ποσότητες που θα «έσπρωχναν» στην παράνομη αγορά!

Οι κινήσεις του 60χρονου διακινητή στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας είχαν γίνει αντιληπτές από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έκαναν έρευνες στο σπίτι του. Στο εσωτερικό του, σε μια παράπλευρη αποθήκη και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του υπόπτου, ανακάλυψαν 59 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο αφορολόγητο καπνό συνολικού βάρους 29 κιλών και 838,1 γραμμαρίων, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια μαζί με 50 φυσίγγια, οκτώ κροτίδες και ιδιόχειρες σημειώσεις για την διακίνηση του λαθραίου καπνού. 

Κλείσιμο
Από αυτές τις σημειώσεις, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι προμηθευόταν τις ποσότητες  από τον 50χρονο κάτοικο Μακρακώμης, για τον οποίο ο συλληφθείς αποκάλυψε ότι θα πήγαινε στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση και ο λαθρέμπορος δεν άργησε να εντοπιστεί, ενώ κινούνταν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Αμέσως ακινητοποιήθηκε και βρέθηκε με χειροπέδες, καθώς στο όχημα κατασχέθηκαν άλλες 120 συσκευασίες με κομμένο αφορολόγητο καπνό βάρους 60 κιλών και 710 γραμμαρίων, έτοιμο για χρήση. 

Στο σπίτι του 50χρονου στη Μακρακώμη και στους βοηθητικούς χώρους του, βρέθηκαν άλλα πέντε κιλά χύμα επεξεργασμένου καπνού, φύλλα καπνού βάρους 17 κιλών και 100 γραμμαρίων, μια συσκευή για τη συσκευασία του καπνού σε κενό αέρος, πλήθος κενές νάιλον συσκευασίες και 320 ευρώ. Οι δυο λαθρέμποροι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο 60χρονος κατηγορείται ακόμη για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας. Τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν και τα συνολικά 112 κιλά και 648,1 γραμμάρια καπνού εστάλησαν στο Τελωνείο Λάρισας για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης