Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές και διαρρήξεις στην Κρήτη

Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές και διαρρήξεις στην Κρήτη

Τέσσερις συλλήψεις - Έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα από τα σπίτια

Εξαρθρώθηκε σπείρα για κλοπές και διαρρήξεις στην Κρήτη
Στην εξάρθρωση οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε χθες σε περιοχή του δήμου Χανίων και στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, συνολικά τέσσερις Έλληνες , (24χρονος, 26χρονος, 24χρονη και 36χρονη), ως της μέλη οργάνωσης.

Κλείσιμο
Από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας από τις αρχές του Ιουλίου 2016, προέβαιναν σε κλοπές-διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, η οποία συγκροτήθηκε είχε ο 24χρονος συλληφθείς ο οποίος μαζί με τον 26χρονο και την 24χρονη διέπρατταν τις κλοπές-διαρρήξεις ενώ η 36χρονη δραστηριοποιούνταν στο στάδιο της απόκρυψης, της μεταφοράς και της διάθεσης των κλοπιμαίων. Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένο αυτοκίνητο.

Τα μέλη της οργάνωσης από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου, είχαν διαπράξει οχτώ κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, μετά τη διάπραξη των κλοπών τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα είχαν αποστείλει μέσω μεταφορικής εταιρείας, με παραλήπτη την 36χρονη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης