Εύβοια: 5 ληστές ξυλοκόπησαν ηλικιωμένους για να αρπάξουν 10.000 ευρώ και κοσμήματα

Εύβοια: 5 ληστές ξυλοκόπησαν ηλικιωμένους για να αρπάξουν 10.000 ευρώ και κοσμήματα

Δυο από τους Αλβανούς δράστες εντοπίστηκαν τυχαία και κατά την καταδίωξη το αυτοκίνητό τους έπεσε σε μαντρότοιχο 

Εύβοια: 5 ληστές ξυλοκόπησαν ηλικιωμένους για να αρπάξουν 10.000 ευρώ και κοσμήματα
Θύμιζαν αστυνομική ταινία τα όσα ακολούθησαν την βίαιη ληστεία σε βάρος ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στο Δύστο Ευβοίας. Δυο από τους πέντε Αλβανούς δράστες εντοπίστηκαν τυχαία από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στην Αμάρυνθο, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά κατά την διάρκεια της καταδίωξης το αυτοκίνητό τους έπεσε σε μαντρότοιχο και συνελήφθησαν!

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις από τους πέντε κακοποιούς, που φορούσαν ολοπρόσωπες κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στο σπίτι και άρχισαν να χτυπούν τον 69χρονο ιδιοκτήτη για να τους αποκαλύψει πού φύλαγε χρήματα, μπροστά στα μάτια της 62χρονης συζύγου του που τους εκλιπαρούσε κλαίγοντας να σταματήσουν. Αφού χτύπησαν και εκείνην και τους απείλησαν με μαχαίρι, τους έδεσαν χειροπόδαρα με καλώδια και τους κλείδωσαν στην τουαλέτα για να κάνουν άνω- κάτω με την ησυχία τους όλα τα δωμάτια.

Κλείσιμο
Οι δράστες ανακάλυψαν μετρητά ύψους 10.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας, τα οποία άρπαξαν και εξαφανίστηκαν πιθανότατατα με δυο οχήματα. Οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να λυθούν και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, την ώρα που οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. είχαν ήδη εντοπίσει το ύποπτο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει. Στην καταδίωξη που ακολούθησε, λίγα χιλιόμετρα πριν την Ερέτρια οι ληστές βγήκαν από το δρόμο, προσέκρουσαν στον μαντρότοιχο και ένας από αυτούς, που τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.

Οι δύο Αλβανοί ηλικίας, ηλικίας 35 και 25 κρατούνται στην Ασφάλεια, όπου το πρωί της Κυριακής προσήλθε το ανδρόγυνο που αναγνώρισε με βεβαιότητα τον έναν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Τα κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο των δραστών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά τα 10.000 ευρώ φαίνεται πως τα πήραν μαζί τους οι τρεις συνεργοί τους που αναζητούνται. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης