Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του ηλικιωμένου που έσφαξε η οικιακή βοηθός στη Λαμία

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του ηλικιωμένου που έσφαξε η οικιακή βοηθός στη Λαμία

Δούλευε πολύ καιρό στον θείο μου, την εμπιστευόταν, δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν, λέει ένας ανιψιός του 75χρονου - Ίσως να της είχε πει περισσότερα από όσα έπρεπε, τονίζουν οι δικοί του άνθρωποι

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του ηλικιωμένου που έσφαξε η οικιακή βοηθός στη Λαμία
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών του άτυχου 75χρονου από τον Καραβόμυλο Στυλίδας, έξω από τη Λαμία, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του όταν η οικιακή βοηθός του, σε συνεργασία με τον σύντροφο της και τον κουμπάρο τους, μπήκαν να τον ληστέψουν.
 
Οι σχέσεις μεταξύ του 75χρονου και της οικιακής βοηθού ξεκινούν εδώ και αρκετούς μήνες καθώς την γνώρισε στο νοσοκομείο όταν εκείνη εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα. Ο άτυχος άνδρας πριν από περίπου 8 μήνες πήγε στο νοσοκομείο την 93μητέρα του, και εκεί γνώρισε και προσέλαβε για βοήθεια την 31χρονη γυναίκα.
 
Κλείσιμο
Όταν η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, ο 75χρονος δεν χρειαζόταν άλλο την βοήθειά της και την άφησε να φύγει. Λίγο καιρό αργότερα όμως, ο άτυχος άνδρας έπαθε ένα σοβαρό τροχαίο και χρειάστηκε εκ νέου την βοήθεια της 31χρονης γυναίκας. Στην αρχή τον βοηθούσε στο νοσοκομείο αφού όμως βγήκε, τον κράτησε για ένα διάστημα στο σπίτι της στη Λαμία και έπειτα πηγαινοερχόταν στον Καραβόμυλο τρεις φορές την εβδομάδα.
 
Οι συγγενείς του 75χρονου σε δηλώσεις τους τονίζουν ότι η 31χρονη γυναικά, πλέον ήξερε καλά τον ηλικιωμένο αφού άνετα μπαινοέβγαινε στο σπίτι του και ίσως να είχαν μιλήσει και περισσότερο από όσο θα έπρεπε. «Την γυναικά την γνώρισε στο νοσοκομείο όταν πριν από περίπου οκτώ μήνες νοσηλευόταν εκεί η γιαγιά μου, δηλαδή η μητέρα του. Μιλήσανε και την πήρε στο σπίτι για να προσέχει και να βοηθάει την γιαγιά. Η γιαγιά όμως έφυγε και εκείνος μετά έπαθε το τροχαίο ατύχημα όπου την ξανά χρειάστηκε. Μάλιστα, ο θείος μου αφού έφυγε από το νοσοκομείο έμεινε για ένα διάστημα σπίτι της γυναίκας. Όταν επέστρεψε σπίτι του στο χωριό, την χρειαζόταν για να καθαρίζει και να του μαγειρεύει» λέει μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης ένας από τους αγαπημένους ανιψιούς του θύματος στο  protothema.gr.
 
Οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον άτυχο 75χρονο καθώς, όπως λένε, δεν καταλαβαίνουν πώς γίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος πληρωνόταν και εργαζόταν να προβεί σε τέτοια ενέργεια. «Δυο φορές το μήνα πηγαίναμε εμείς, οι συγγενείς του… Δεν μας είχε κάνει ποτέ κάποιο παράπονο για την εν λόγω γυναίκα. Ο θείος μου ήταν καλοστεκούμενος, όμως έπαθε το ατύχημα και δεν μπορούσε μόνος του να τα βγάλει πέρα και χρειάστηκε γυναίκα. Βρήκε τελικά εκείνη, η οποία ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα από την Λαμία. Του μαγείρευε και τον συγύριζε. Φαινόταν καλή. Η γυναίκα αυτή έμενε πολλές ώρες μόνη της με τον θείο μου. Ίσως και να της είχε μιλήσει για προσωπικά του θέματα, για λεφτά και τέτοια, ποιος ξέρει; Εκείνη συνέχεια το έπαιζε φτωχή και κακομοίρα… Έκανε παράπονα γενικά για την φτώχεια της και άλλα τέτοια, ξέρω ότι έχει δυο παιδιά με τον έναν δράστη. Δεν το περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο. Η μητέρα μου, που ήταν αδέλφια, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως και ο άλλος ο θείος μου, ο αδερφός του» είπε ο Κωνσταντίνος, επίσης ανιψιός του άτυχου 75χρονου.
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγχωριανών του αλλά και των δικών του ανθρώπων ο 75χρονος ήταν ευκατάστατος, ήσυχος και ευγενικός χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, ενώ οι δράστες δεν κατάφεραν να βρουν όλα τα χρήματα του σπιτιού αφού ο ηλικιωμένος είχε κρυμμένα λεφτά και σε άλλα σημεία. «Ο κ. Κώστας ήταν ένας ήσυχος και ευγενικός άνθρωπος, δεν είχε παντρευτεί και έμενε μόνος του στο χωριό. Πριν από μερικούς μήνες έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε εξωτερική βοήθεια, για το φαγητό του την καθαριότητα του και τα σχετικά που χρειάζεται ένας κρεβατωμένος άνθρωπος. Βρήκε αυτήν την οικιακή βοηθό που ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα. Τώρα από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Πέσαμε από τα σύννεφα με αυτό που μάθαμε. Είναι απίστευτο το τι μπορεί να πάθει κάποιος. Ο κ. Κώστας ήταν συνταξιούχος και είχε μερικά μελίσσια» είπε ο πρόεδρος της κοινότητας του Καραβόμυλου της Στυλίδας Δημήτριος Ζώμας.

«Ο θείος μου ήταν ευκατάστατος, έπαιρνε την σύνταξη του, είχε δυο χωράφια και ένα σπίτι, συν την σύνταξη της μητέρας του, όσο ζούσε. Όλα αυτά μαζεύονται. Όσο ήταν στο νοσοκομείο του έτρεχα τις δουλειές και εκείνη έβλεπε τις κάρτες του και τα βιβλιάρια τραπέζης του. Οι δράστες δεν βρήκαν όλα τα χρήματα του σπιτιού καθώς ο θείος μου είχε κρυμμένα αλλά 3.000 ευρώ σε ένα βιβλίο» είπε ο Γιάννης ανιψιός του 75χρονου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης