Κύπρος: Ανοίγει τις πύλες της σε πάνω από 500 πρόσφυγες

Κύπρος: Ανοίγει τις πύλες της σε πάνω από 500 πρόσφυγες

Θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα άτομα που θα υποδεχθεί στην επικράτειά της βάσει κριτηρίων, ώστε να είναι πιο εύκολο να ενταχθούν στο κοινωνικό της περιβάλλον


Κύπρος: Ανοίγει τις πύλες της σε πάνω από 500 πρόσφυγες
Η Κύπρος θα φιλοξενήσει πέραν των 500 προσφύγων, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Κύπρος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα άτομα που θα υποδεχθεί στην επικράτειά της βάσει κριτηρίων, ώστε να είναι πιο εύκολο να ενταχθούν στο κοινωνικό της περιβάλλον.

Κλείσιμο
Η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης ελήφθη στη βάση της πρότασης Γιούνκερ, για ανακατανομή 120 χιλιάδων ατόμων από Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι βάσει της πρότασης Γιούνκερ, στην Κύπρο αναλογούν διακόσιοι εβδομήντα τέσσερις πρόσφυγες. Αυτοί οι πρόσφυγες, διευκρίνισε θα είναι επιπρόσθετοι εκείνων που υπάρχουν ήδη στην Κύπρο, δηλαδή ο αριθμός θα υπερβεί τα 500 άτομα.

Για κάθε άτομο, που υποδέχονται τα κράτη-μέλη, στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα έχουν τη δυνατότητα λήψης χρηματοδότησης ύψους 6.000 ευρώ, είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης