Δείτε πως είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Δείτε πως είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Φωτογραφίες από τον χώρο που στεγάζει το νέο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο

Δείτε πως είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σε έναν σύγχρονο χώρο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και με σαφώς πιο λειτουργικό σχεδιασμό, θα έχουν την ευκαιρία να εργάζονται τα μέλη της ομάδας του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ). Την Τετάρτη (9/9), εγκαινιάστηκε στην ειδική αίθουσα του Πενταγώνου ο πλήρως εκσυγχρονισμένος χώρος, τόσο χωροταξικά, όσο και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής σε επίπεδο εποπτείας.

Το ΕΘΚΕΠΙΧ αναβαθμίστηκε επίσης σε επίπεδο μέσων Διοίκησης και Ελέγχου, τα οποία συμβάλλουν στην εφαρμογή του επιχειρησιακού ελέγχου, σε καθημερινή βάση, καθιστώντας πιο λειτουργικό τον συντονισμό των αποστολών, όποτε προκύπτει ανάγκη. Ως εκ τούτου, διευκολύνεται, τουλάχιστον σε λειτουργικό επίπεδο, το έργο των ανθρώπων που επιτηρούν τον ελληνικό εναέριο χώρο και όχι μόνο, παρακολουθώντας τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.

Κλείσιμο
Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο μπορούν να εισέλθουν μόνο όσοι διαθέτουν ειδικής διαβάθμισης άδεια. Οι δράσεις και οι εντολές που εκτελούνται είναι άκρως απόρρητες, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, ακόμη και για τα οικεία πρόσωπα των αξιωματικών που συμμετέχουν. Η άριστη λειτουργία και ο συντονισμός του ΕΘΚΕΠΙΧ αποτελεί κομβικό κομμάτι για την ασφάλεια της χώρας, ενώ τα μέλη της ομάδας είναι άρτια εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στις νέες τεχνολογίες, καθώς επιλέγονται πολύ προσεκτικά και με αυστηρότατα κριτήρια, πριν και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης