Τεράστιες χασισοφυτείες σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας

Τεράστιες χασισοφυτείες σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας

Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία είχε 553 δενδρύλλια που το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 4,5 μέτρα

Τεράστιες χασισοφυτείες σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας
Διπλό χτύπημα στην χασισοκαλλιέργεια κατάφεραν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, που εντόπισαν δυο φυτείες με συνολικά 891... θηριώδη σε διαστάσεις δενδρύλλια κάνναβης σε διαφορετικά χωριά και συνέλαβαν τους καλλιεργητές, από τους οποίους και οι δυο τους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία με 553 δενδρύλλια που το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα 4,5 μέτρα (!) εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε δάσος με δυσχερή πρόσβαση κοντά σε λίμνη στην περιοχή Λεντίνι. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση με τη βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε. και ο 27χρονος καλλιεργητής συνελήφθη τη στιγμή που πήγαινε με μια πλαστική βάρκα να περιποιηθεί τα χασισόδεντρα! 

Κλείσιμο
Μάλιστα, είχε εγκαταστήσει στο χώρο αυτόματο σύστημα ποτίσματος που είχε συνδέσει με τη λίμνη και ένα πρόχειρο κατάλυμα στο οποίο είχε αφήσει τρόφιμα και ρούχα! Σε αυτό, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τρία κιλά και 635 γραμμάρια τεχνητού λιπάσματος, δύο δοχεία με τέσσερα λίτρα βενζίνης, δύο μπαταρίες και ένα κινητό. Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου με κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών.

*** Και η δεύτερη φυτεία, που αποτελούνταν από 383 δενδρύλλια ύψους ως και 5,5 μέτρων (!), εντοπίστηκε από το ελικόπτερο σε δύσβατη δασική έκταση με πυκνή βλάστηση από δέντρα και θάμνους, στην περιοχή Πραντικό. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον χώρο ειδικά διαμορφωμένο με επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ώστε να υπάρχει κάλυψη χωρίς να επισκιάζονται τα φυτά από τα δέντρα και να δέχονται ηλιακή ενέργεια.

Στη φυτεία υπήρχε αυτόματο σύστημα ποτίσματος το οποίο ο καλλιεργητής είχε συνδέσει με υπόγειο σωλήνα σε φυσική πηγή και φυσικά και χημικά λιπάσματα, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και 461 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Από τα ευρήματα ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής ένας 56χρονος και στο σπίτι του στην ίδια περιοχή, όσο και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν μια καραμπίνα οπλισμένη με τέσσερα φυσίγγια, ένα δίκαννο με άλλα τέσσερα φυσίγγια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 835 ευρώ. Ο δράστης δεν βρέθηκε και αναζητείται, ενώ ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για της κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

*** Αλλά και στην Αταλάντη Φθιώτιδας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας ένας 50χρονος που εντοπίστηκε να καλλιεργεί έξω από το σπίτι του και στην αυλή 16 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,10 εκατοστών ως τριών μέτρων. Ο καλλιεργητής είχε στο σπίτι του 680 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερις ρίζες δενδρυλλίων και συσκευασίες με αποξηραμένα αποσπάσματα των φυτών, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές και 76 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας στον οποίο οδηγήθηκε του απήγγειλε κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης