Από το χωράφι στην κατανάλωση ο λαθραίος καπνός

Από το χωράφι στην κατανάλωση ο λαθραίος καπνός

Κατά την έρευνα και μετά τη σύλληψη του 64χρονου διακινητή, κατασχέθηκαν άλλα 63 κιλά λαθραίου καπνού!

Από το χωράφι στην κατανάλωση ο λαθραίος καπνός
Σε ένα πλήρες εργαστήριο κοπής και αποξήρανσης λαθραίου καπνού που είχε στηθεί στην κοινότητα Ρίζωμα των Τρικάλων, οδήγησε η σύλληψη ενός 61χρονου που είχε μόλις προμηθευτεί δυο κιλά. Κατά την έρευνα και μετά τη σύλληψη του 64χρονου διακινητή, κατασχέθηκαν άλλα 63 κιλά λαθραίου καπνού!

Ο αγοραστής έπεσε συμπτωματικά σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Τρίκαλα και πάνω του βρέθηκαν δύο συσκευασίες με κομμένο και έτοιμο για χρήση καπνό βάρους δυο κιλών και 89 γραμμαρίων, χωρίς την ταινία του φόρου κατανάλωσης. Έτσι, ο 61χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου κατονόμασε τον 64χρονο προμηθευτή του από τον οποίο αγόρασε τον καπνό αντί 20 ευρώ το κιλό. 

Κλείσιμο
Κατά την έρευνα στο σπίτι του διακινητή στο Ρίζωμα, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κοπής και αποξήρανσης καπνού που αποτελούνταν από μία αυτοσχέδια μηχανή κοπής, έναν κόφτη με πλαστικές λαβές, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα πλαστικό μπουκάλι με αντλία ψεκασμού. Όλα κατασχέθηκαν, όπως και τρεις συσκευασίες με άκοπο καπνό βάρους 60 κιλών και κομμένο καπνό βάρους τριών κιλών και 70 γραμμαρίων που εστάλησαν στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Πωλητής και αγοραστής οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. 

*** Αυτοσχέδια τσιγάρα που έφτιαχνε χρησιμοποιώντας άδεια τσιγαρόχαρτα τα οποία γέμιζε καπνό με ένα ειδικό μηχάνημα, διέθετε στην πελατεία του ένας Έλληνας που συνελήφθη στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν ένα κιλό και 462 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 300 κενά φυσίγγια τσιγαρόχαρτου και 27 αυτοσχέδια τσιγάρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης